Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sigur sau periculos? Cum funcționează albirea și curățarea dinților cu bicarbonat de sodiu

F. P.
www.stiripesurse.ro
dinți, implant dentar

Pe lângă albirea dinților într-o clinică stomatologică, există și metode la domiciliu pentru a curăța smalțul. Medicul dentist vă poate recomanda să folosiți bicarbonat de sodiu obișnuit, dar folosirea incorectă a acestei metode poate deteriora smalțul sau gingiile.

De ce este util bicarbonatul de sodiu și când poate fi periculos pentru cavitatea bucală? Haideți să discutăm ce metode de albire cu ajutorul bicarbonatului de sodiu există și dacă merită să le folosim fără a consulta un medic.

Beneficiile de curățare ale spălatului pe dinți cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs care se găsește în aproape fiecare casă. Acesta conține mici particule abrazive și, atunci când ajunge în apă, formează o soluție alcalină. Bicarbonatul de sodiu poate fi găsit în multe paste de dinți. Beneficii ale acestei curățenii:

  • îndepărtarea eficientă a plăcii și a tartrului
  • prevenirea proceselor inflamatorii
  • îndepărtarea petelor și efect de albire ușoară

Prin utilizarea acestei metode de curățare a dinților, creșteți nivelul pH-ului din cavitatea bucală, ceea ce împiedică răspândirea microorganismelor dăunătoare.

Daunele produse de curățare

Dacă folosiți bicarbonat de sodiu o dată pe zi, diluându-l în apă, nu vă veți afecta dinții. Atunci când o persoană se spală pe dinți prea des și intensiv, smalțul este deteriorat și acest lucru provoacă inflamații. Alte dezavantaje:

  • dacă adăugăm citrice sau fructe, se înrăutățește starea țesuturilor dentare afectate și provoacă noi leziuni;
  • gust neplăcut în gură, care nu poate fi înlăturat decât cu ajutorul aromelor;

Pentru a vă asigura că albirea acasă cu bicarbonat de sodiu este sigură pentru gură, ar trebui să vă consultați medicul dentist.

Cum să vă spălați corect pe dinți cu bicarbonat de sodiu

Pentru a vă albi singur smalțul, trebuie să amestecați apă și bicarbonat de sodiu în proporții egale, adăugând pulberea cu o linguriță. Ar trebui să obțineți o masă asemănătoare unei paste. Aplicați-o pe periuță și începeți să vă curățați dinții sau proteza dentară cu mișcări circulare ușoare. Poți curăța dinții de placa bacteriană în 1 minut. După aceea, trebuie să vă clătiți bine gura cu apă curată, astfel încât gustul bicarbonatului de sodiu să nu rămână pe limbă.

Bicarbonatul de sodiu nu este capabil să protejeze împotriva cariilor, așa că, pentru o protecție suplimentară, îl puteți amesteca cu pastă care conține fluorură. Când observați efectul de iluminare a smalțului cu câteva nuanțe, trebuie să folosiți substanța aproximativ o dată sau de două ori pe săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.