Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siguranța cetăţenilor, în pericol. Cozmanciuc: 'Se impun măsuri urgente!'

Mugur Cozmanciuc

Deputatul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, susține într-un comunicat de presă că moartea tragică a poliţistului din județul Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat mortal dovedeşte că sistemul de siguranţă publică din România trece printr-o criză foarte gravă.

"Moartea tragică a poliţistului din județul Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat mortal, în timp ce patrula singur, dovedeşte încă o dată că sistemul de siguranţă publică din România trece printr-o criză foarte gravă. Gradul de siguranţă al poliţiştilor reflectă starea instituţiilor de ordine publică, dar şi nivelul de siguranţă al tuturor cetăţenilor.

În acest context se impun măsuri urgente şi radicale. Totuşi, avalanşa de propuneri şi măsuri venite dinspre Guvern, prin vocea prim-ministrului Mihai Tudose, dar şi a ministrului de Interne Carmen Dan, dinspre sindicate, alte instituţii ale statului sau organizaţii private, riscă să se transforme în decizii nefundamentate în mod corect şi profund, care pot avea mai multe efecte negative decât pozitive.

Citeşte şi: ALERTĂ: Cod GALBEN de inundaţii. Avertismentul hidrologilor

Aşadar, calea de urmat este realizarea, în primul rând, a unei analize pertinente a întregii situaţii în care se găseşte Poliţia Română din perspectiva prevederilor legislative, a modului în care acestea sunt sau nu respectate şi implementate, a finanţării, a pregătirii cadrelor şi chiar a imaginii publice pe care o are această instituţie esenţială a statului de drept.

Declaraţiile intempestive ale ministrului Carmen Dan potrivit cărora vrea să modifice actul normativ care reglementează uzul de armă de către poliţişti trebuie ponderate. Pentru că siguranţa poliţiştilor este, într-adevăr, foarte importantă, însă nu trebuie să cădem în cealaltă extremă de a încălca drepturile și libertățile cetățenilor. Gândiţi-vă că o reglementare superficială a regimului armelor şi muniţiilor poate duce la incidente nefericite de agresare a unor cetăţeni nevinovaţi.

Având în vedere cele de mai sus, solicit crearea de urgenţă a unui grup de lucru de către Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională reunite din Camera Deputaţilor şi Senat în care să fie implicaţi şi experţi în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor de ordine publică şi siguranţă naţională. Acest grup ar urma să preia toate propunerile venite din partea instituţiilor statului, sindicatelor, organizaţiilor neguvernamentale şi tuturor entităţilor cu rol în ordinea publică, să le analizeze, să le armonizeze şi să propună spre dezbatere publică un document coerent care să cuprindă toate modificările legislative necesare asigurării funcţionării optime a Poliţiei Române.", se arată în comunicatul de presă.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu, o nouă mutare în războiul cu Kovesi. Ce demers a întreprins deputatul - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.