Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silvio Berlusconi a decis ca alianţa de centru-dreapta să intre în coaliţie cu Mişcarea 5 Stele

Former premier Berlusconi in Rome

Silvio Berlusconi a declarat miercuri că alianţa sa de centru-dreapta ar trebui să formeze o coaliţie cu Mişcarea 5 Stele (M5S) pentru a conduce noul guvern, conform La Repubblica, citată de Politico. Liderul Forza Italia i-a spus, conform rapoartelor, lui Matteo Salvini, conducătorul Ligii Nordului şi partenerul său de coaliţie, să încerce să ajungă la un acord cu M5S.

Berlusconi a sugerat de asemenea formarea unui guvern „cu o agendă predefinită pentru a ataca probleme precum economia, piaţa muncii, securitatea şi imigraţia”. Alegerile din Italia nu au avut un câştigător clar pentru că nicio grupare politică nu a adunat destule voturi pentru a forma o majoritate absolută. Alianţa de centru-dreapta a câştigat 37% din voturi iar cei de la M5S sunt partidul politic cu cea mai mare putere în Parlament.

Forza Italia, condusă de Berlusconi, a câştigat 14% din voturi, fiind în urma Ligii Nordului, care a adunat 17%. Astfel, Salvini şi-a asumat rolul de conducător al dreptei şi încearcă acum să formeze o coaliţie de guvernare. El s-a declarat săptămâna trecută deschis către negocieri cu M5S. Preşedintele italian Sergio Mattarella va începe în aprilie consultaţii cu liderii partidelor pentru formarea unui nou guvern, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.