Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silvio Berlusconi: 'Aprind o lumânare în fiecare noapte pentru a avea loc un al doilea referendum pentru rămânerea Marii Britanii în UE'

berlusconi

Fostul premier italian controversat Silvio Berlusconi se dovedeşte un susţinător puternic al rămânerii Marii Britanii în UE, în dezbaterea privind Brexit-ul, comentează DPA, relatează agerpres.ro.

"Sper că Marea Britanie va putea să rămână în Uniunea Europeană. Aprind o lumânare în fiecare noapte pentru a avea loc un al doilea referendum pentru rămânerea în UE", a scris el pe Twitter.

citește și: Cristi Danileț cheamă lumea ÎN STRADĂ: 'Aici începe Europa. Demnitatea revoltei'

Postarea lui Berlusconi a apărut miercuri seară la o lansare de carte. La eveniment, el a spus că gândul că Marea Britanie părăseşte UE îl întristează.

Politicianul în vârstă de 82 de ani, controversat pentru o serie de scandaluri sexuale şi de corupţie şi în trecut admirator al fostului premier britanic Margaret Thatcher, a încercat în ultimii ani să transmită imaginea unui om de stat înţelept pro-UE, comentează DPA.

El şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu Brexit-ul încă din iulie 2016.

La două săptămâni după referendumul în care britanicii au votat pentru ieşirea din UE, într-un discurs după o operaţie la inimă care i-a pus viaţa în pericol, Berlusconi a evidenţiat importanţa istorică a UE.

"Plecarea Marii Britanii ar putea da startul unui proces de dezintegrare", a spus el atunci, făcând referire la temerile privind o disoluţie a proiectului european, care până acum nu s-au materializat.

"Tinerii nu îşi amintesc cum a fost Războiul Rece şi nu îşi amintesc de niciunul dintre cele două mari războaie, ultimul dintre ele făcând 60 de milioane de morţi", a declarat Berlusconi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.