Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a anunțat strategia pentru finala Australian Open, cu Caroline Wozniacki: Sunt mai agresivă, mai experimentată, încrederea e la cote înalte / VIDEO

Simona Halep Caroline Wozniacki

Simona Halep a declarat că este mult mai experimentată, mai puternică psihic decât la finala French Open pierdută anul trecut, iar modul în care joacă este diferit, astfel că speră ca sâmbătă să-şi treacă în palmares primul ei titlu de grand slam, la Australian Open.

"Sunt mult mai experimentată, mai puternică psihic, modul în care joc este diferit. Simt că sunt mai agresivă, am dat 50 de winner-e şi 8 aşi, dacă puteţi să vă imaginaţi - antrenorul mi-a spus. E ceva diferit şi vreau să păstrez asta şi pentru sâmbătă. Încredere mea este la cote înalte acum, deşi sunt foarte obosită, e normal, după ce am jucat atâtea meciuri şi am petrecut atât de multe ore pe teren, dar sunt fericită şi în acest moment nu mai contează nimic, decât faptul că am câştigat acest meci şi pot să joc finala din nou. Poate această a treia finală o să fie cu noroc, vedem sâmbătă. Abia aştept să joc ultimul meci al acestui turneu", a declarat Halep, în conferinţa de presă organizată după meciul cu Angelique Kerber, din semifinalele AusOpen, scrie news.ro.

Citește și: Mare atenție! Cum fentează dezvoltatorii imobiliari legea prin programul Prima Casă

Simona Halep se aşteaptă la o finală dificilă cu Caroline Wozniacki, dar spune că o va aborda ca pe un meci normal.

"Nu o să schimb nimic pentru finală, e un meci normal, asemănător o să fie, cu cel de azi. Am jucat de multe ori împotriva ei, trebuie să muncesc, sunt pregătită pentru asta, o să fie o mare provocare, poate cea mai mare, după modul cum au mers lucrurile la acest turneu, primul grand slam al anului, prima dată în finală aici, o iau ca pe un lucru frumos, cu gânduri bune. Modul în care joacă (n.r.. - Wozniacki) o face o adversară dificilă, nu greşeşte, aleargă foarte bine, aşa că e o rivală puternică. Am jucat de multe ori cu ea, am câştigat de câteva ori, dar va fi alt meci, unul dificil, pentru că emoţiile sunt acolo, presiunea e acolo pentru amândouă, aşa că o să vedem ce o să se întâmple", a afirmat liderul WTA.

Citește și: S-a aflat! Care este prețul real pe care Hagi l-a plătit pentru fiul său, Fiorentinei

Această poziţie de număr 1 mondial nu contează în meciul de sâmbătă, consideră Halep: "Nu cred că o să fie important că joc pentru numărul 1 mondial, nu mă afectează şi nu m-a afectat, va fi doar un alt meci. Am fost fabvorită şi la French Open. Acum poate o să fac o partidă mai bună, poate o să fiu mai relaxată, luând meciul ca pe unuil normal, fără să mă gândesc la rezultat, aşa cum am făcut de-a lungul acestui turneu. Şi a fost o senzaţie plăcută să merg pe teren şi să lupt pentru fiecare minge, pentru fiecare ghem, nu pentru meci, să o iau pas cu pas. Mă ajută mult modul calm al lui Darren, deşi nu mi-a fost uşor, pentru că eram prea negativă înainte şi încerc să schimb asta. Am schimbat deja, dar am nevoie să lucrez mai mult la asta, să-mi îmbunătăţesc această stare şi dacă o să fiu mai concentrată la aceast lucru, o să fiu mai bună în viitor."

Jucătoarea română spune că un eventual al treilea eşec într-o finală de grand slam nu o va opri să creadă şi să vsieze în continuare la un asemenea trofeu.

Citește și: Dan Negru a spus tot! Unde a făcut luna de miere și cine i-a făcut cadou vacanța de lux

"Am mai avut de două ori această oportunitate, e dificil când eşti aproape, ultima dat fiind foarte aproape, şi poate sâmbătă va fi mai bine. Nu ştii niciodată, dar dacă am ajuns din nou în finală pare că am avut suficentă putere să repet acest rezultat. Dacă nu o să se întâmple sâmbătă, o să rămân puternică şi o să mă gândesc şi o să visez la alte finale. E un sentiment plăcut să nu-ţi mai fie frică să pierzi, îmi dă încredere mai multă şi rezultatul nu mai contează. Cum am spus, acest turneu nu a contat şi acest mod de gândire m-a ajutat", a declarat Halep.

Ea s-a mirat de numărul de lovituri direct câştigătoare din meciul cu Kerber, 50, un record în carieră: "Multe, nu? Fratele meu mi-a spus (n.r. - de numărul de ) şi nu îmi venea să cred. Dar am fost agresivă, am avut asta în cap şi am vrut să termin punctele mai repede. Dar nu a fost uşor cu ea, pentru că se mişcă foarte bine. Cred că este numărul cel mai mare într-un meci, sper să nu fie ultimul aşa."

Citește și: Achiziție neașteptată: Ce companie va cumpăra gigantul Wizz Air

Cu Kerber, Halep a avut momente dificile, dar le-a abordat cu relaxare şi fără teamă că o să piardă şi a reuşit să le depăşească.

"Nu m-am gândit la scor dar am avut două momente în care am simţit că meciul e terminat. Nu mai aveam putere şi credeam că totul e pierdut, dar am servit bine şi mi-am recăpătat încrederea, nu am renunţat, ceea ce a contat şi de aceea am câştigat. Am zâmbit (n.r. - către Darren Cahill, după a doua minge de meci salvată) şi am spus în gând că poate o să reuşesc din nou (n.r. - să câştige după ce a salvat mingi de meci). M-a ajutat să mă relaxez, nu am pus presiune pe mine. La mingile de meci, am încercat doar să lovesc mingea, să nu îmi fie teamă şi cred că le-am jucat destul de bine acele mingi. Nu mi-a fost teamă că o să pierd şi poate de aceea le-am câştigat. Mi-am recăpătat încrederea, eram încă în viaţă, şi mi-am spus pot să câştig", a precizat ea.

Simona Halep nu credea că va ajunge în finala Australian Open, după accidentarea suferită la gleznă în turul I, însă faptul că a reuşit să câştige acel meci a făcut-o să spere că va putea continua turneul.

Citește și: Ei sunt privilegiații statului: Angajații cărui minister urmează să primească sporuri de 75% din salariu cuvenit

"Nu mai credeam după turul I că o să ajung în finală, pentru că situaţia era destul de rea. E apropae la fel cu ce s-a întâmplat la French Open. Dar am căpătat încredere în meciul din turul I, pentru că am putut să-l continui şi să-l câştig. Şi de aceea am crezut că glezna va fi ok pentru restul turneului. Nu m-am mai gândit la gleznă, dar acum dreptul e mai rău, pentru că am împins totul pe el. Nu vreau să mă mai gândesc la asta, vreau să dau din nou totul pe teren sâmbătă şi după aceea o să am o vacanţă frumoasă", mai spus Halep.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

Citește și: Soția a dat din casă: Ce pensie are Viorel Lis – Nu îi ajunge nici pentru a-și cumpără toate pastilele

Finala turneului Australian Open, dintre Simona Halep, locul I WTA, şi daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, va avea loc, sâmbătă, de la ora 10.30, pe Rod Laver Arena din Melbourne Park.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.