Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a tras concluziile după sezonul 2019: 'Nu a fost un an bun, dar câştigarea turneului de la Wimbledon îl face extraordinar'

Inquam Photos / Octav Ganea
Simona Halep

Simona Halep a tras concluziile după sezonul 2019, spunând că nu a fost un an bun, dar câştigarea turneului de la Wimbledon îl face extraordinar, potrivit news.ro.

"Cea mai bună lecţie pe care am învăţat-o în acest an este că trebuie să fiu mai consistentă în pregătire, în muncă, anul acesta a fost cu suişuri şi coborâşuri, poate prea multe, poate pentru că am şase ani de când mă aflu în vârf. Nu am avut o pauză mai mare de trei săptămâni şi pot să spun că asta se simte din punct de vedere psihic şi fizic. Am făcut o treabă bună, chiar dacă nu a fost un an foarte bun, dar am câştigat Wimbledonul şi asta îl face un an extraordinar la final. Nu sunt dezamăgită de mine şi de anul acesta, îl pun alături de 2018 şi abia aştept sezonul viitor. Sunt bine", a afirmat Halep, după înfrângerea suferită cu Karolina Pliskova la finala sezonului.

În condiţiile în care s-a antrenat puţin înainte de Shenzhen, Halep s-a declarat mulţumită de modul cum s-a prezentat la Turneul Campioanelor, despre care a spus că nu e pentru ea.

Citește și: Blocaj total în cazul Caracal! Zidul de netrecut de care s-a lovit FBI

"A fost un meci lipsit de noroc pentru mine. La 30-0 fost o minge dată aut şi care a fost bună.... A fost un meci greu. Sincer, nu am jucat cel mai bun tenis, dar am fost cu siguranţă acolo cu totul. După acel foarte rapid prin set am revenit în joc şi în final am fost foarte aproape să întorc scorul. Dar ea a fost bună, a fost puternică. Este o înfrângere grea. M-am gândit după meci, cred că a fost un pic de presiune văzând că îmi merge bine şi sunt aproape să fac 3-0 (n.r. - în decisiv), cred că mi-am pierdut mintea în acel moment, am fost prea nervoasă, prea agitată, nu am putut să rămân în meci. E bine că mi-am revenit, pentru că în trecut nu aş fi reuşit. Iau ca un lucru pozitiv faptul că am putut să revin un pic şi merg înainte. Am simţit că nu m-am antrenat prea mult înainte de acest turneu, e normal, am fost accidentată în Asia şi după aceea nu am putut să joc deloc, nici nu puteam să mă mişc. Sunt bucuroasă că am reuşit să joc acesta trei meciuri, au fost foarte grele, de cel mai înalt nivel. Sunt mândră de modul în care am răspuns, de cum am muncit în această săptămână şi săptămâna trecută. Nu sunt foarte fericită cum s-a terminat iar, acest turneu nu e pentru mine, cu siguranţă, terenul e prea greu pentru mine, dar o să continui să încerc şi sper să am o altă şansă anul viitor", a precizat ea.

Citește și: E oficial! Vor fi dați afară pe capete! Anunțul care îi îngrozește pe bugetari

Halep spune că nu va pregăti viitorul sezon în Australia: "Simt că revenirea lui Darren îmi dă încredere pentru viitor, sunt mai încrezătoare pentru ceea ce o să vină, sunt motivată, sunt proaspătă din punct de vedere psihic, chiar dacă s-a terminat aşa acest turneu, nu mă simt epuizată ca anul trecut, asta e un semn bun. Dar am nevoie de o vacanţă ca să uit totul şi apoi voi fi gata pentru pregătirea noului sezon. Nu o să mă pregătesc în Australia, am făcut-o o dată şi a fost un pic greu pentru mine să stau atât de mult acolo. Deci nu, Australia nu e o opţiune".

Simona Halep, locul 5 WTA, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, în ultima etapă a Grupei Violet.

După ultimul turneu al anului, Halep rămâne cu o victorie în trei meciuri, cu locul 3 în grupă, cu un premiu de 690.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.