Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep spulberă tot! S-a calificat în finala Turneului Campioanelor - Primele declarații

Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor din Singapore după ce a umilit-o pe poloneza Agnieszka Radwanska. Halep a câștigat în două seturi: 6-2, 6-2.

”Sunt foarte fericită că am ajuns în finală. Le mulțumesc tuturor celor m-au susținut. Nu mă așteptam să ajung aici. Știam că trebuie să alerg mult și să termin cât mai repede punctele. Serviciul m-a ajutat. Totul mi-a mers bine și am jucat cel mai bun tenis am meu în această săptămână. O să joc iar cu Serena, mâine, un meci nou și vreau să mă concentrez mai mult.”, a spus Simona imediat după meci.

Simona va juca finala împotriva celei mai bune jucătoare de tenis din lume, Serena Williams. Sportiva americană, numărul 1 mondial, s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a trecut în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

Simona Halep, 23 de ani, le-a învins în Grupa Roşie pe Eugenie Bouchard (Canada), locul 5 WTA, scor 6-2, 6-3, şi pe Williams, scor 6-0, 6-2. Românca a pierdut, vineri, ultima partidă, scor 6-7 (7), 6-3, 3-6, cu Ana Ivanovici, locul 7 WTA, dar a încheiat prima grupa.

Halep şi-a asigurat prin calificarea în semifinale un premiu de 426.000 de dolari şi 530 de puncte WTA. Ea va primi 971.000 de dolari, iar dacă va câştiga turneul, 2,047 milioane de dolari.

Sportiva din Constanţa este a treia româncă participantă la Turneul Campioanelor. Virginia Ruzici a fost prezentă la două ediţii ale Turneului Campioanelor, în 1977 şi 1978, fiind eliminată în ultimul tur.

Irina Spîrlea obţinuse până în prezent cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 şi 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur).

Şi Spîrlea, şi Ruzici au jucat în sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucătoare. Actualul format, cu opt jucătoare împărţite în două grupe, a fost adoptat în 2003.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.