Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simptomele noii variante de coronavirus: XBB 1.5 este nebunește de contagioasă! Ce te-a protejat până acum nu mai funcționează

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Un specialist german a afirmat că noua subvariantă de coronavirus XBB.1.5 s-ar putea răspândi pe scară largă în Europa și Germania în următoarele săptămâni, relatează sâmbătă DPA.

Citește și: Subvarianta de coronavirus XBB.1.5 va fi dominantă în Europa în câteva săptămâni, susține un expert german

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, subvarianta XBB.1.5 este responsabilă pentru aproximativ jumătate din numărul total de noi infectări de pe teritoriul SUA, scrie Agerpres.

„Se poate prognoza cu oarecare certitudine că această variantă va deveni variata dominantă şi în ţara noastră”, a declarat epidemiologul german Hajo Zeeb, din cadrul Institutului Leibniz pentru Cercetare în domeniul prevenţiei şi epidemiologie din Bremen.

Simptomele noii variante de COVID-19 durează de obicei între 5 și 7 zile și pot include: febră, dureri de gât, dureri musculare, epuizare, greață, tuse și congestie sinusală.

Simptomele cu XBB.1.5 sunt aceleași ca și în cazul variantelor anterioare și pot varia de la asimptomatic până la dificultăți de respirație și niveluri scăzute de oxigen care necesită asistență medicală de urgență.

La începutul pandemiei, COVID-19 mulți oameni își pierdeau gustul și mirosul temporar, temporar, dar acest simptom pare mai puțin frecvent.  Posibil din cauza vaccinării sau a unei infecții anterioare, mai degrabă decât a unei modificări a virusului, a declarat Dr. Peter Hotez, specialist în boli infecțioase și co-director al Centrului pentru Dezvoltarea Vaccinurilor din Texas.

Cea mai nouă variantă COVID-19 este atât de contagioasă încât chiar și persoanele care au evitat-o până acum se infectează.

"Este nebunește de infecțioasă", susțin specialiștii din SUA. "Toate lucrurile care te-au protejat în ultimii doi ani, nu cred că te vor proteja împotriva acestei noi variante", a spus ea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.