Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii sar la 'gâtul' lui Nicolae Ciucă! Somație pentru premier: 'Este inadmisibil! Trăim senzaţia că suntem trataţi ca cetăţeni de mâna a doua'

News.ro
Nicolae Ciucă

Sindicatul SANITAS Iaşi a adresat o petiţie premierului Nicolae Ciucă în care atrage atenţia asupra atitudinii discriminatorii a Ministerului Sănătăţii privind obiectivele sanitare ce vor fi finanţate prin PNRR, după ce proiectul de construire a unui spital cu acest specific la Iaşi a fost respins, informează News.ro.

Construirea si dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi a fost aprobată într-o primă etapă de evaluare a proiectelor care ar fi urmat să beneficieze de finanţare prin PNRR, însă ulterior, nu s-a regăsit în lista finală a celor 27 de unităţi sanitare beneficiare de fonduri.

Totodată, conducerea SANITAS cere Ministerului Sănătăţii să includă proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) pe lista PNRR sau într-o altă formă de finanţare, avertizând că în caz contrar ar putea organiza proteste.

SANITAS Iaşi susţine duminică, într-o petiţie adresată premierului Nicolae Ciucă, că sindicaliştii din sănătate sunt consternaţi de faptul că IRMC Iaşi nu este pe lista celor 27 de spitale incluse spre finanţare în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Suntem consternaţi de atitudinea discriminatorie a Ministerului Sănătăţii faţă de pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare din regiunea Moldovei şi faţă de personalul medical care se ocupă de tratamentul acestor pacienţi şi trăim senzaţia că suntem trataţi ca cetăţeni de mâna a doua. Dorim să primim explicaţii de la Ministerului Sănătăţii privind criteriile de includere a noilor obiective din PNRR. De ce proiectul Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Iaşi a primit minus 15 puncte din start pe motivul că se va construi un spital regional de urgenţă. Este inadmisibil ca cetăţenii unei părţi considerabile a ţării să fie penalizaţi prin prisma unor promisiuni ale decidenţilor politici neonorate de peste 30 de ani”, precizează conducerea SANITAS Iaşi.

Sindicaliştii ieşeni amintesc că se apropie 24 ianuarie ziua Unirii Moldovei cu Muntenia, zi în care, ”de fiecare dată în ultimii 30 de ani, auzim în discursurile conducătorilor ţării prezenţi la Iaşi despre datoria morală pe care o are Bucureştiul şi tara faţă de Iaşi şi Moldova”.

”Vă cerem să includeţi proiectul IRMC Iaşi în PNRR sau în altă formă de finanţare, în caz contrat ne rezervăm dreptul de a protesta şi de a utiliza orice cale legală pentru a contesta modul de împărţire a fondurilor prin acest program important pentru populaţia României. Vă mulţumim şi aşteptăm cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră”, se arată în petiţia adresată premierului de către sindicaliştii SANITAS Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.