Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Meridian: 'Angajaţii Ministerului de Finanţe nu beneficiază de măsuri elementare de protecţie împotriva epidemiei de coronavirus'

ministerul finantelor

Angajaţii Ministerului de Finanţe nu beneficiază de măsuri elementare de protecţie împotriva epidemiei de coronavirus deşi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul dispune de resursele şi instrumentele necesare pentru a face faţă provocărilor aduse de infecţii, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional Meridian, potrivit Agerpres.

"Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul României dispune de resursele şi instrumentele necesare pentru a face faţă provocărilor aduse de infecţiile cu coronavirus. Cu toate acestea tocmai pentru angajaţii aflaţi în subordinea acestuia nu au fost asigurate mijloacele minime necesare şi nu beneficiază de măsuri elementare de protecţie împotriva acestei epidemii", arată sursa citată.

Astfel, potrivit Meridian, salariaţii instituţiei din cadrul birourilor vamale de frontieră nu beneficiază de un minim ajutor din ministerului iar pentru a-şi asigura o protecţie corespunzătoare aceştia apelează la mijloace proprii sau la "mila" altor instituţii publice, cum sunt direcţiile de sănătate publică.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

"În ceea ce priveşte angajaţii administraţiilor fiscale, nici ei nu beneficiază de vreo măsură de protecţie şi pentru a preîntâmpina unele pericole ce pot apărea în astfel de situaţii s-a recomandat cetăţenilor să folosească, în relaţia cu Fiscul, mijloacele electronice de comunicare la distanţă. Dar în aceste momente cel mai mult au de suferit angajaţii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Astfel, funcţiile de inspectori antifraudă au fost eliminate printr-o hotărâre de guvern şi, drept urmare, vor trece printr-o reorganizare, iar în aceste zile marea majoritate a lor au fost relocaţi şi îşi desfăşoară activitatea la frontierele ţării. Având în vedere că nu beneficiază de o minimă protecţie în faţa acestei epidemii şi există şanse mari de a se îmbolnăvi, conducerea instituţiei a luat ,,preventiv" decizia de a se pregăti câte doi înlocuitori pentru fiecare dintre aceştia", precizează sursa citată.

Sindicaliştii din Finanţe afirmă, totodată, că au solicitat încă de la început asigurarea mijloacelor de protecţie împotriva epidemiei şi, deşi au fost asiguraţi că vor fi disponibile mijloacele necesare cu sprijinul instituţiilor în cauză, până în prezent nu s-a întâmplat mai nimic.

"Pentru a preveni apariţia unor asemenea momente de pericol pentru fiecare dintre noi toţi, ne exprimăm speranţa şi ne dorim, până nu va fi prea târziu, ca Ministerul Finanţelor Publice să contribuie cu cele necesare protejării sănătăţii tuturor cetăţenilor acestei ţări şi implicit a propriilor angajaţi", se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.