Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singuri în fața hackerilor! Românii sunt sfătuiți de DNSC și poliție să fie mai atenți la țepele online

hackeri

Infractorii cibernetici încearcă să exploateze neatenţia utilizatorilor care încearcă să cumpere anumite produse sau servicii de pe Internet, să vândă produse pe platforme de tip marketplace sau chiar să-şi rezerve online un sejur pentru vacanţă, atrag atenţia specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

"În sezonul de vară, atacatorii îşi diversifică capcanele din mediul online şi încearcă mereu să exploateze neatenţia sau graba utilizatorilor care încearcă să cumpere anumite produse sau servicii de pe Internet, să vândă ceva pe platforme de tip marketplace, ori chiar să-şi rezerve online un sejur pentru vacanţă. Infractorii cibernetici încearcă să exploateze aceste nevoi pentru a ne compromite dispozitivele şi fura datele ori banii din cont", precizează instituţia, pe pagina oficială de Facebook, scrie Agerpres.

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente nedorite, experţii în securitate cibernetică recomandă vigilenţă şi analizarea cu atenţie a informaţiilor primite, evitarea accesării linkurilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute, să nu se furnizeze date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri, analizarea corectitudinii gramaticale şi de exprimare a textului în limba română şi, nu în ultimul rând, verificarea adresei expeditorului din sursa mesajului primit.

DNSC precizează că utilizatorii de Internet se pot "antrena" pentru a detecta şi evita asemenea ameninţări în online, pe site-ul https://sigurantaonline.ro.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare la nivel naţional, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, precum Microsoft România, Bit Sentinel, Attack Simulator, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi Dekeneas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.