Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul animal care este capabil să te blesteme: românii au multe superstiții și îl alungă de fiecare dată

Pinterest
ANIMAL BLESTEM

De-a lungul istoriei, tradițiile și credințele populare au transmis ideea că unele animale sunt considerate "periculoase" din cauza asocierea lor cu simboluri mistice și oculte, fiind adesea asociate cu prevestirea morții.

Cu siguranță, majoritatea dintre noi au auzit de existența unei păsări despre care se spune că poate aduce blesteme: cioara, conform Click.ro.

Ciorile au fost întotdeauna considerate purtătoare ale unor învățături străvechi. Culorile penelor lor sunt asociate cu moartea, necunoscutul și puterile oculte, ceea ce duce la legătura potrivit căreia ciorile sunt asociate cu moartea. Strămoșii noștri ne amintesc mereu că ciorile sunt păsări răzbunătoare, astfel că dacă le alungi din anumite locuri sau le faci rău, te vor blestema. Ciorile se numără printre cele mai inteligente păsări din lume și pot să-și amintească fețele oamenilor care le-au făcut rău. Miturile și superstițiile din întreaga lume legate de această pasăre mistică ne reamintesc mereu că ea este asociată cu moartea. Faptul simplu că se hrănește din cadavre amplifică respingerea și dezgustul majorității oamenilor față de aceasta.

Superstițiile spun că "cine mănâncă moarte seamănă moarte". În mod concret, se consideră că ciorile preiau spiritul mortului și reușesc să înfrângă moartea prin faptul că se hrănesc de la aceeași masă cu ea, deși ele înșiși nu mor.

Cu toate că sunt printre cele mai respinse păsări, ciorile sunt totuși printre cele mai inteligente din lume. În trecut, oamenii foloseau semnele oferite de ciori ca un fel de indicator al evenimentelor care urmau să se întâmple, observând zborul lor, croncănitul și comportamentul.

În Evul Mediu, oamenii credeau că vrăjitoarele se foloseau de simbolul labei de cioară pentru a efectua vrăji care aduceau moartea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.