Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul partid care candidează să intre în Opoziție

luptator mort

În general, partidele politice se bat în alegeri ca să preia puterea executivă (sau măcar o parte din ea) și să-și pună în aplicare ideile din programul politic. Asta spun oamenilor în campanie, pentru asta se bat și când sunt în băncile Opoziției.

Nu e și cazul USR/USB. Partidul lui Nicușor Dan, construit cu oameni din stradă, și-a descoperit adevărata vocație: să spună NU.

Citiți și: Top lideri politici care pot fi scoși pe tușă după alegeri

Nici la Capitală și nici la sectoare, oamenii lui Nicușor Dan (nu puțini) nu s-au oferit să intre în vreo majoritate pentru gestionarea problemelor Bucureștilor. Sunt gata însă să conteste orice, să nege, să denunțe.

Specializat așadar în politica lui NU, Nicușor Dan își declară și azi principalul obiectiv al USR pentru parlamentare: să bage în parlament niște domni și doamne care l-au luat pe NU în brațe.

Definit de la început ca un partid ANTI-sistem, USB, azi USR, continuă se lupte pe meterezele înalte ale moralei pentru a le spune băieților mai mari ce să NU facă. Greu de desprins vreo idee clară din discursul lui Nicușor Dan despre ce ar trebui, însă se poate alcătui oricând un pomelnic interminabil de NU-uri,

Un NU hotărât spune Dan și unei foarte plauzibile coaliții PNL-PSD. Argumentul e relativ simplu: băieții mari, când bat palma, fură. Or, Nicușor Dan NU e de acord cu furatul.

Acum câteva luni, în loc să se uite în ograda proprie și să propună niște nume pentru o eventuală guvernare din care să facă parte USR, NUcușor Dan stătea cu bărbia în uluci și-l descoperea pe Dacian Cioloș, tehnocratul.

Mare îi va fi surpriza liderului hipsterilor când va descoperi că idolul său tehnocrat va păstori exact marea coaliție PSD-PNL, pe care azi el o repudiază categoric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.