Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria. Acord pentru evacuarea a patru localităţi asediate

pixabay
siria

Patru localităţi siriene asediate vor fi în curând evacuate în virtutea unui acord la care s-a ajuns marţi seara, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) miercuri, potrivit AFP, transmite agerpres.

Locuitorii din Zabadani şi Madaya, situate în provincia Damasc şi asediate de trupele regimului, urmează să plece în schimbul evacuării Foua şi Kefraya, două localităţi şiite proregim în provincia Idleb (nord-vest), încercuite de rebeli, a declarat OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Un avion cu 141 de pasageri la bord A LUAT FOC la aterizare - FOTO/VIDEO

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, acordul a fost iniţiat de către Iran, principalul aliat regional al lui Bashar al-Assad, şi Qatar, care sprijină opoziţia. Rebelii islamişti din nord-vestul Idleb au semnat deja acordul.

"Evacuările nu vor începe înainte de 4 aprilie. Ca măsură de încredere, o încetare a focului urmează să intre în vigoare în această noapte", a declarat Abdel Rahman, adăugând că situaţia este "calmă pe teren".

ONU şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea în legătură cu situaţia umanitară în cele patru localităţi şi a avertizat în februarie că 60.000 de persoane sunt în mare pericol.

Iranul şiit a intervenit în Siria de la începutul conflictului în martie 2011, în timp ce Qatar şi Arabia Saudită sunt principalii susţinători ai opoziţiei antiregim. Intrat în al şaptelea an, conflictul sirian s-a soldat cu peste 320.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.