Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SIRIA Lupte violente lângă Damasc și pe Înălțimile Golan. Israelul a intervenit

Jobar Damasc

În ciuda acordurilor de încetare a focului sau de armistiții locale, lupte continuă cu violență pe aproape întreg teritoriul sirian. După ce aviația SUA a bombardat poziții ale armatei guvernamentale ajutând indirect Statul Islamic să pătrundă spre enclava guvernamentală Deir ez-Zor, a venit rândul aviației israeliene să bombardeze poziții ale armatei fidele lui Bashar Al-Assad la linia de demarcație de pe Înălțimile Golan (Quneitra). Lupte dure s-au semnalat și în zona Damascului, în Districtul Jobar.

Vezi și: APOCALIPSA de dupa alegeri!!.(2). "Preferatii" Occidentului pentru Prim Ministru!

În zona Jobar/Damasc trupele guvernamentale sunt în acest moment în ofensivă după ce au reușit să blocheze o nouă ofensivă a rebelilor.

În urma cu 2 zile rebelii care acționează în zonă ( FSA , Jaysh Al Islam ) au lansat o ofensiva puternica in districtul Jobar situat in estul capitalei siriene Damasc. Trupele rebele au inceput ofensiva prin atacarea mall-ului si garajelor din nordul districtului insa dupa o zi de lupte grele au fost respinsi intr-un final de soldatii sirieni din Brigada 105 Garzi Republicane.

La cateva ore dupa ce au respins ofensiva islamistilor , soldatii din Brigada 105 Garzi Republicane in coordonare cu cei din Armata Pentru eliberarea Palestinei ( PLA ) si Fortele de Aparare Nationala au lansat o contra-ofensiva si au reusit sa cucereasca 3 cladiri importante in apropiere de sediul Companiei electrice din Jobar dar si mai multe puncte in zona moscheii Tayba si a mall-ului din jnordul acestui district cheie din estul capitalei Damasc.

Vezi și: Cel mai nou SONDAJ: PSD defilează în Capitală, Marian Munteanu vine tare din urmă

La fel par să evolueze lucrurile și în Quneitra/ Golan. În cursul zilei de ieri rebelii din Jabhat Al Nusra - Al Qaeda si Ahrar Al Sham au lansat o noua ofensiva la granita Siriei cu Inaltimile Golan controlate de Israel pentru a incerca sa avanseze inca o data catre orasul druz Hader dupa ce au fost respinsi in urma cu 1 saptamana.

Vezi și: Klaus Iohannis a fost dat de gol: Președintele are PROBLEME de sănătate / FOTO

Rebelii au inceput ofensiva prin atacarea dealului batalionului 4 insa cu toate ca au beneficiat de sprijinul aviatiei Israeliene care a bombardat armata siriana in orasul Hader omorand 1 soldat si ranind alti 4 , acestia au fost respinsi dupa o ora de lupte. In aceste momente situatia este calma in zona Quneitra ( partea siriana a inaltimilor Golan ) insa cel mai probabil rebelii vor relua ofensiva in orele urmatoare. Bombardamentele Israelului vin dupa ce cunoscutul general-maior Issam Zahreddine (considerat erou pentru rezistența din Deir ez-Zor)  a sosit in orasul druz Hader pentru a inspecta trupele siriene.  Trupele siriene din Quneitra sunt conduse de catre Osama Zahreddine , fratele mai mic al generalului-maior Issam Zahreddine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.