Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Un important şef islamist ucis într-un raid aerian (ONG)

jihadisti

Un luptător saudit, membru, potrivit Washingtonului, al Frontului Al-Nosra, afiliat organizaţiei Al-Qaida, a fost ucis de o lovitură aeriană în nordul Siriei, a informat vineri un ONG, transmite agenţia France Presse. 

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a făcut cunoscut că Sanafi al-Nasr a fost ucis în provincia Alep împreună au alţi doi lideri ai Frontului Al-Nosra. 

Potrivit OSDO, cu sediul la Londra, cei trei indivizi au fost omorâţi în timp ce se găseau într-o maşină, de un tir despre care nu se ştie dacă provenea de la un avion al coaliţiei conduse de Statele Unite sau de la un aparat al forţelor ruse angajate în Siria. 

Sanafi al-Nasr figurează ca unul din posibilele pseudonime ale lui Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, un saudit desemnat în 2014 de Departamentul Trezoreriei ca "terorist internaţional", cu sediul în Siria pentru Frontul Al-Nosra şi Al-Qaida. 

OSDO i-a identificat pe ceilalţi doi ca fiind Abu Yasser al-Maghrebi şi Abu Mohammed al-Jazrawi. 

Frontul Al-Nosra din Alep a publicat pe contul său de Twitter fotografia unei maşini distruse, afirmând că a fost lovită de un tir "al coaliţiei cruciaţilor şi arabilor" la Al-Dana, la vest de Alep. Frontul nu a prezent însă niciun bilanţ şi nici numele victimelor. 

Moartea lui Sanafi al-Nasr a mai fost anunţată în trecut din greşeală. 

Loviturile Statelor Unite şi aliaţilor acestora în Siria vizează în majoritate forţele grupării Statul Islamic, rivale celor ale Frontului Al-Nosra. 

Ocazional, aviaţia americană a lovit şi membri ai grupării numite Khorasan, acuzată că are în rândurile sale membri ai Al-Qaida cu misiunea de a pregăti atentate în Occident.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.