Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistem de 'bike sharing' funcţional în Alba Iulia în următoarele luni, printr-un contract de peste 6 milioane de lei

CJ Galați
pista biciclete

Sistem de 'bike sharing' funcţional în Alba Iulia în următoarele luni, printr-un contract de peste 6 milioane de lei

Un număr de 240 de biciclete electrice inteligente, 12 terminale pentru "bike sharing" şi 60 de rasteluri vor fi montate în Alba Iulia în următoarele luni, printr-o investiţie de peste 6 milioane de lei, a anunţat, marţi, primarul municipiului, Gabriel Pleşa.

"Am semnat contractul privind achiziţia echipamentelor pentru sistemul 'bike sharing' prevăzut în cadrul proiectului de mobilitate urbană. Contractul a fost adjudecat de firma Scope Systems SRL, valoarea acestuia fiind de 6,07 milioane lei (inclusiv TVA), iar termenul de implementare - 3 luni. Prin această investiţie, pe traseul proiectului de mobilitate urbană vor fi montate 12 terminale pentru 'bike sharing' şi 60 de rasteluri, unde albaiulienii şi turiştii vor găsi 240 de biciclete electrice inteligente", a transmis, pe pagina sa de Facebook, Gabriel Pleşa.

Potrivit edilului, toate echipamentele vor fi compatibile şi integrabile tehnic şi funcţional în sistemul centralizat de gestionare a traficului.

"Aceste dotări vin în continuarea celor de anul trecut, când am recepţionat 70 de biciclete mecanice, terminalele şi rastelurile aferente", a completat Gabriel Pleşa.

Sistemul "bike sharing" va contribui, a arătat primarul, la îmbunătăţirea infrastructurii transportului public de persoane, pietonale şi pentru biciclişti, precum şi la creşterea utilizării transportului nemotorizat, respectiv a numărului de biciclişti şi pietoni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.