Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația INCREDIBILĂ la Curtea de Apel Oradea - Judecătorii, obligați să judece dosarele DNA Oradea / UPDATE

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

UPDATE - Cererea judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea a fost respinsă, potrivit ultimelor informații date de Antena3, ei fiind obligați să judece dosarele DNA Oradea, după ce inițial aceștia refuzaseră să o facă.

*

Efect-bombă în scandalul înregistrărilor de la sediul DNA Oradea! Doi judecători de la Curtea de Apel Oradea au făcut cerere de abținere de la judecarea dosarelor DNA. Judecătorul care urma să judece aceste cereri refuză însă să o facă, informează Antena3.

Scandalul a fost declanşat pe 4 ianuarie, când avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, despre care spune că nu știe dacă e autentică, el cerând un punct de vedere DNA Oradea în acest sens. În înregistrare se vorbește de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei"! Reacţiile au venit imediat. Parchetul General a anunţat deschiderea unei anchete, conducerea DNA a solicitat "note explicative", iar Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a susţinut că procurorii au "un mod de lucru având ca finalitate deturnarea scopului justiţiei". Şi magistraţii Curţii de Apel Oradea s-au declarat îngrijoraţi.

De asemenea, Anca Jurma a enumerat şi scandalul de la Oradea între motivele pentru care a renunţat la funcţie, criticând procurorii de aici pentru "metode ascunse, nelegale şi nedeontologice, nedemne de un magistrat".

Singurii procurori care au dat declaraţii au fost Cristian Ardelean şi Ciprian Man, fost şef al DNA Oradea până în 2017. Man a fost audiat de două ori: prima dată alături de colegi, apoi, a doua zi, într-un alt dosar, deschis ca urmare a unui denunţ formulat de judecătoarea Roman.

Şeful interimar al DNA, Călin Nistor, a dispus un control şi a sesizat Inspecţia Judiciară, solicitând să verifice dacă procurorii orădeni au săvârşit abateri disciplinare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.