Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație INCREDIBILĂ în Venezuela: Șeful Parlamentului s-a autoproclamat 'preşedintele în exerciţiu' al ţării; Trump îl recunoaşte ca 'preşedinte interimar'

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, s-a autoproclamat miercuri "preşedintele în exerciţiu" al ţării în faţa a mii de susţinători reuniţi la Caracas, iar imediat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat că îl recunoaşte oficial ca preşedinte interimar al Venezuelei, iar Luis Almagro, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OAS), l-a felicitat, relatează AFP, DPA şi Reuters.

"Jur să îmi asum oficial competenţele executivului naţional ca preşedinte în exerciţiu al Venezuelei pentru a ajunge (...) la un guvern de tranziţie şi pentru a obţine alegeri libere", a spus Juan Guaido de la tribună, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupă fratele Irinei Tănase – Un apropiat al lui Liviu Dragnea, în spatele propunerii

Într-un comunicat, preşedintele american Donald Trump a transmis că îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, amplificându-şi presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro.

Trump a spus că se va folosi "de întreaga forţă economică şi diplomatică a Statelor Unite pentru a face presiune pentru restaurarea democraţiei în Venezuela" şi a încurajat şi alte guverne din Emisfera Vestică să îl recunoască de asemenea pe Guaido.

Citește și: Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, eliberează atomica! Cine s-ar afla în spatele exploziei monedei euro

La rândul său, Luis Almagro, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, cu sediul la Washington, l-a felicitat pe Juan Guaido.

"Îl felicităm pe Juan Guaido, preşedintele în exerciţiu al Venezuelei. El are toată recunoaşterea noastră pentru a impulsiona reinstaurarea democraţiei în această ţară", a scris pe Twitter Luis Almagro, care a spus încă de acum câteva zile că îl consideră pe liderul opoziţiei din Venezuela ca "preşedinte interimar" al ţării.

Citește și: Simona Halep a făcut marea dezvăluire! De ce a fost eliminată de la Australian Open – Ghinionul pe care l-a avut

Juan Guaido, inginer din industrie, în vârstă de 35 de ani, a devenit rapid chipul opoziţiei venezuelene când a preluat la 5 ianuarie preşedinţia Parlamentului, singura instituţie care nu este sub controlul regimului Maduro.

Nicolas Maduro a început la 10 ianuarie al doilea său mandat de preşedinte al Venezuelei pentru şase ani, după o victorie electorală contestată de opoziţie şi de comunitatea internaţională.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupă fratele Irinei Tănase – Un apropiat al lui Liviu Dragnea, în spatele propunerii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.