Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație inedită în Parlament: Aleșii USR fug de SRI

comisia sri

Demisia unui deputat al Uniunii Salvați România a dus la o situație mai puțin întâlnită în Parlament: nimeni nu dorește să-i ia locul acestuia în una dintre cele mai râvnite comisii parlamentare - Comisia de control a activității SRI.

Deputatul USR Manuel Costescu, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, a demisionat săptămâna trecută din Parlament, demisie devenită oficială luni, 6 martie. Acesta era singurul reprezentant al USR în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

În cadrul grupului parlamentar USR s-a discutat deja înlocuirea lui Costescu în Comisie însă, potrivit unor surse din partid, nimeni nu dorește să-i ia locul. „Membrii Comisiei SRI nu pot face parte și alte comisii și niciun parlamentar USR nu vrea să renunțe la comisiile în care e membru. La noi, la USR, fiecare vrea să iasă în față, să fie vizibil. Membrii Comisiei SRI nu au voie să spună nimic din ce se întâmplă acolo, doar președintele comisiei poate comunica”, a precizat unul dintre liderii USR, pentru stiripesurse.ro.

Vezi și: SCANDAL în USR: Clotilde Armand, la un pas să fie mazilită

Vezi și: Nicuşor Dan, despre scandalul din USR: Clotilde Armand, în atenţia comisiei de etică

Situația este una inedită și pentru că locurile în Comisia SRI au fost intens disputate la începutul sesiunii parlamentare. Parlamentarii PMP s-au revoltat pentru că nu au niciun reprezentat în comisie și au amenințat că vor ataca la Curtea Constituțională mecanismul de desemnare a membrilor acesteia.

Regulamentul Comisiei SRI nu prevede un termen limită pentru desemnarea unui nou membru din partea USR. Comisia poate funcționa în continuare chiar și fără unul dintre cei 9 parlamentari, putând fi asigurată o prezență de jumătate plus unu din numărul membrilor. Președintele Comisiei RI, Adrian Țuțuianu, a precizat pentru stiripesurse.ro că se va aștepta ca grupul USR să desemneze un nou membru, iar dacă se va dori renunțarea la locul în comisie în favoarea unui alt partid, va fi nevoie de o nouă înțelege între liderii grupurilor parlamentare. În final, „numai plenul Parlamentului poate decide”, a mai declarat Țuțuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.