Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația degenerează în prima linie a războiului din Donețk-Lugansk: un militar a fost ucis

twitter.com
ucraina armata

Un militar ucrainean a fost ucis, miercuri, într-un atac produs pe linia de contact a regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, anunţă armata ucraineană, conform cotidianului Le Figaro, relatează Mediafax.

"Un militar a murit în urma rănilor suferite într-un atac produs pe linia de contact", a comunicat armata ucraineană, precizând că un alt militar ucrainean a fost rănit.

Marţi, un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Lugansk şi Doneţk.

Confruntările militare s-au intensificat în ultima săptămână în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Există informaţii că în aceste regiuni sunt deja militari ruşi, care îi susţin pe insurenţii separatişti. O intervenţie militară rusă masivă riscă să întâmpine rezistenţa puternică a armatei ucrainene, care în ultimele 48 de ore a mobilizat trupe pe linia de contact din Donbas.

Sancțiuni de la UE împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a 351 de deputați ai Dumei de Stat a Federației Ruse, care au votat la apelul președintelui rus Vladimir Putin privind recunoașterea independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk, și împotriva altor 27 de înalți oficiali,. indivizi și organizații, potrivit unui comunicat publicat miercuri la Bruxelles. Vezi mai mul aici!

Klaus Iohannis se implică și el

De asemenea, Klaus Iohannis a fost chemat la un summit al liderilor celor 27 de state ale Uniunii Europene. Evenimentul va avea loc joi seară, la Bruxelles, după recunoaşterea de către Moscova a celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Vezi mai multe aici!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.