Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se complică în Belarus - Putin ia în considerare o intervenție militară în sprijinul lui Lukașenko

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus duminică liderului belarus Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei convorbiri telefonice, că Moscova este gata să asigure sprijin în conformitate cu pact militar colectiv din care ambele fac parte dacă va fi necesar, informează Kremlinul într-un comunicat, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Kremlinul a precizat în acelaşi comunicat că asupra Belarusului se aplică presiune externă, dar nu a menţionat cine face acest lucru.

Susţinătorii lui Lukaşenko s-au adunat în centrul Minskului pentru prima dată de la alegeri pentru a-şi exprima sprijinul faţă de el în condiţii de securitate sporită, în timp ce mai târziu în oraş urmează să aibă loc un marş de amploare împotriva preşedintelui.

Răsturnare de situație în cazul lui Edward Snowden - Donald Trump ia în considerare grațierea

Lukaşenko a spus că avioane şi tancuri ale NATO au fost desfăşurate la 15 minute de frontierele Belarusului şi că ţările vecine îi cer imperativ să organizeze noi alegeri, ceea ce el a refuzat să facă.

Unii dintre susţinătorii săi agitau steaguri naţionale şi strigau "Pentru Belarus!" sau "Pentru Batka!", o poreclă a lui Lukaşenko, în timp ce la boxe se difuzau cântece patriotice.

Mai multe mii de oameni au participat la manifestaţia pro-Lukaşenko, iar canalele media ale opoziţiei susţin că regimul a adus oamenii cu autobuzele din alte părţi ale ţării. Reuters menţionează însă că nu a putut verifica independent aceste informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.