Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația dramatică de la Sălaj forțează Consiliul Județean să cumpere şase containere modulare pentru Spitalul Județean

Europa FM
doctor medic spital

Consiliul Judeţean Sălaj va achiziţiona în regim de urgenţă şase containere modulare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi începerii sezonului rece. Achiziţionarea containerelor a fost pusă în discuţiei în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, desfăşurată joi , sub coordonarea prefectului Marcel Virgil Ţurcaş, informează Agerpres.

Potrivit unei informări de presă a Instituţiei Prefectului, în cadrul şedinţei s-a decis achiziţionarea în regim de urgenţă a unui număr de şase containere modulare, pentru sprijinul unităţilor sanitare din judeţul Sălaj.

"În vederea asigurării, în contextul epidemiologic generat de COVID-19 şi a începerii sezonului rece, a condiţiilor optime pentru pacienţii din spaţiul de triaj UPU, respectiv pentru spaţiul din cadrul Secţiei Boli Infecţioase, unde se face evaluarea pacienţilor pozitivi COVID-19, containerele vor fi dotate cu sistem de încălzire, grup sanitar şi posibilitatea de dezinfecţie a suprafeţelor", se arată în informarea de presă menţionată.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Szilagyi Robert, a precizat joi, pentru AGERPRES, că aceste containere au fost solicitate chiar de către Spitalul Judeţean Zalău.

Citește și: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Klaus Iohannis pentru gestionarea crizei Covid: 'Încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față. Este de un ridicol nemaipomenit'

"Deoarece situaţia epidemiologică o cere, iar în plus se apropie şi iarna, cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ne-au solicitat aceste containere. Este vorba de două containere pentru UPU şi alte patru pentru secţia de pneumologie şi infecţioase, unde se tratează bolnavii cu COVID-19. Având şi recomandarea CJSU Sălaj, vor demara achiziţionarea în regim de urgenţă a acestor containere", a precizat Szilagyi Robert.

Potrivit acestuia, valoarea totală estimată a celor şase containere este de circa 200.000 de lei. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.