Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația rămâne dramatică la Mariupol - Autobuzele care trebuiau să ia civilii nu au sosit, la Azovstal nu e posibilă evacuarea fără o încetare a focului

mariupol distrus

Vadim Boichenko, primarul oraşului ucrainean asediat Mariupol, a declarat, joi, că autobuzele care trebuiau să înceapă să evacueze cetăţenii din oraş după-amiaza nu au sosit încă. El a mai subliniat că nu există nicio posibilitate de evacuare a civililor din complexul siderurgic Azovstal joi, deoarece nu există o încetare stabilă a focului, relatează CNN, potrivit news.ro.

Autorităţile ucrainene au anunţat anterior, joi, că vor încerca să evacueze femeile, copiii şi bătrânii din oraş, printr-un punct de adunare pe Bulevardul Shevchenko, lângă mall-ul Port City, la ora 14:00 ora locală (ora 14:00, ora României).

”Peste 200 de locuitori din Mariupol s-au adunat pentru evacuare. Cineva a spus că ar exista o abordare personală referitor la cine ar trebui evacuat. Mai întâi doar femei însoţite de copii, apoi femei fără copii şi bătrâni. Coada s-a format deja, aşteaptă evacuarea, dar nu vedem autobuze în zare la ora 15:05 în punctul pe care l-am identificat”, a declarat Boicenko

El a mai spus că peste 100.000 de persoane au fost transportate începând cu 13 martie de la Mariupol pe teritoriul controlat de armata ucraineană.

Nu există nicio posibilitate de evacuare a civililor din complexul siderurgic Azovstal joi, deoarece nu există o încetare stabilă a focului care să asigure evacuarea în siguranţă, mai argumentat primarul oraşului.

Potrivit lui Boicenko, patru autobuze de evacuare cu 80 de civili la bord au părăsit Mariupolul miercuri şi se îndreaptă în prezent către Zaporijie.

El a mai spus că miercuri, în timpul unei încercări de evacuare a populaţiei civile, trupele ruse au început să bombardeze oraşul.

Boicenko a făcut apel la partenerii internaţionali să faciliteze o încetare a focului şi un coridor pentru evacuare.

”Din păcate, mulţi locuitori au luat decizia să rămână în oraş pentru că au considerat că va fi periculos (să plece) şi viaţa lor va fi ameninţată”, a subliniat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că forţele ruse au obţinut ”eliberarea” oraşului, însă a ordonat trupelor sale să se oprească înainte de a cuceri complexul siderurgic Azovstal, care se află încă în sub control ucrainean

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, joi, că ”mii” de civili rămân blocaţi în interiorul Mariupolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.