Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se degradează în China, în urma manifestațiilor tot mai mari: Principalul organ de securitate cere reprimarea 'forţelor ostile'

bbc.com
protest china

Principalul organ de securitate al Chinei a cerut marţi reprimarea ''forţelor ostile'', în urma demonstraţiilor împotriva politicii ''zero COVID'' şi pentru libertate din marile oraşe chineze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Comisia pentru afaceri politice şi juridice a Partidului Comunist - care supervizează forţele de ordine - a stabilit că este ''necesară reprimarea activităţilor de infiltrare şi de sabotaj ale forţelor ostile, conform legii'', potrivit raportului unei reuniuni difuzat de agenţia Xinhua.

Protestele au început vinerea trecută după distribuirea intensă pe reţelele de socializare a unei înregistrări video care atribuie măsurilor de lockdown decesul a 10 persoane în urma unui incendiu într-un apartament din oraşul Urumqi.

Ideea susţinută în înregistrare este că, din cauza restricţiilor de deplasare, o stradă îngustă era blocată de maşinile parcate şi astfel a fost îngreunată intervenţia pompierilor pentru a stinge incendiul survenit la etajul superior al unui bloc înalt.

Manifestaţiile, la care participă studenţi şi în general tineri, s-au extins în weekend în marile metropole, inclusiv Shanghai şi capitala Beijing, autorităţile comuniste chineze confruntându-se astfel cu cea mai amplă mişcare de contestare după anul 1989.

Mai multe manifestaţii erau aşteptate şi luni seară, dar nu au mai avut loc, iar jurnaliştii AFP de la Beijing şi Shanghai au remarcat o prezenţă poliţienească semnificativă, care pare să fi descurajat şi marţi protestele. Unii manifestanţi spun că au primit apeluri din partea poliţiei, care i-a interogat asupra participării lor la proteste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.