Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie ciudată 'pe stânga': Victor Ponta i-ar putea bloca Gabrielei Firea drumul spre un nou mandat de primar

sursa FOTO: Inquam
ponta firea

Nicuşor Dan ar putea ajunge primar al Capitalei cu ajutorul lui... Victor Ponta. Liderul Pro România este împins în faţă de colegii de partid să candideze la Primăria Capitalei şi să "tragă" după el şi lista de partid pentru consiliile locale. O asemenea candidatură are însă toate şansele să rupă multe voturi de la Gabriela Firea, fosta purtătoare de cuvânt a campaniei prezindeţiale a lui Ponta lui 2014.

"Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură", a declarat Adrian Țuțuianu, joi seara, la Digi 24.

Victor Ponta a reacţionat rapid şi, deşi afirmă că nu îşi doreşte să candideze, nu exclude această variantă, dacă este în beneficiul partidului pe care îl conduce. "Noi vrem să le transmitem că vom avea candidați proprii și la Primăria Capitalei și la primăriile de sector. Eu nu mi-am dorit nici să fiu europarlamentar, și nu sunt, deși am fost primul pe listă la alegerile de anul trecut. O să decidem ce e cel mai bine pentru Pro România", a declarat Ponta, pentru Libertatea.

Gabriela Firea s-a limitat să-i reze succes fostului coleg de partid. "Îi urez succes domnului Victor Ponta atât la alegerile pentru Primăria Capitalei, cât și la scrutinul pentru Prezidențialele din 2024!", a declarat primarul general al Capitalei, pentru Libertatea.

Călin Popecu Tăriceanu, liderul ALDE, crede că Victor Ponta ar avea şanse la Primăria Capitalei, însă doar cu susţinerea PSD:  "Victor Ponta are o carte de vizită care ar putea să-l recomande şi pentru o candidatură la Primăria Bucureştiului (...) Nu pot eu să vă dau răspunsul. În primul rând, trebuie să se hotărască domnul Ponta, dacă face pasul. O candidatură care să aibă şanse de succes trebuie să aibă şi susţinerea PSD."

O asemenea susţinere nu există, iar Victor Ponta nici nu o doreşte. "Eu nu văd nicio variantă în care să existe o asemenea alianță", a mai declarat Ponta.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.