Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dramatică în Ucraina. Armata cere încă 500.000 de oameni. Zelenski resimte presiunea și cere explicații: Este o mare problema

BBC News
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat marţi că Armata a propus să mobilizeze încă 450.000 - 500.000 de ucraineni în forţele armate, într-o măsură dramatică în cadrul războiului Ucrainei cu Rusia.

Liderul ucrainean a declarat în cadrul conferinţei sale de presă de la finalul anului că aceasta este o problemă "foarte delicată" pe care Armata şi Guvernul o vor discuta înainte de a decide dacă să trimită propunerea Parlamentului.

Zelenski a afirmat că doreşte să primească mai multe argumente în favoarea mobilizării de noi persoane înainte să susţină o astfel de măsură. "Este un număr foarte important", a afirmat el.

Ucraina luptă împotriva Rusiei din februarie 2022. Ambele părţi tratează numărul victimelor drept un secret de stat, dar oficialii americani estimează că sute de mii au fost ucişi sau răniţi.

Numărul militarilor ucraineni nu este cunoscut, dar s-a susţinut în trecut că acesta este în jur de un milion.

Rusia şi-a suplimentat Armata în timpul războiului şi a transmis marţi că intenţionează să sporească numărul militarilor cu 1,5 milioane.

"Am spus că va trebui să primesc mai multe argumente în sprijinul acestei măsuri. Pentru că, în primul rând, este o problemă legată de oameni, în al doilea rând, este o problemă de corectitudine, este o problemă de capacitate de apărare, este o problemă financiară", a afirmat Zelenski.

Ucraina, unde la început zeci de mii de persoane s-au oferit voluntare pentru a îşi apăra ţara împotriva Rusiei, încearcă în prezent să recruteze mai mulţi bărbaţi pentru a îi înlocui pe cei care se află acum pe front.

Furie în social-media

Unii ucraineni au reacţionat cu furie faţă de imaginile video din social media care înfăţişează ofiţeri de recrutare înmânând documente de recrutare la săli de sport sau în staţiuni.

Zelenski a afirmat că ar fi nevoie de încă 500 de miliarde de grivne (13,5 miliarde de dolari) pentru a susţine propunerea de mobilizare a Armatei şi că doreşte mai multe detalii despre modul în care ar fi folosiţi militarii în lupta cu Rusia.

Între Zelenski şi liderul Armatei au apărut tensiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.