Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie explozivă în Germania: Martin Schulz anunţă că negocierile cu conservatorii încep săptămâna viitoare doar dacă congresul SPD dă undă verde

theguardian.com
martin schulz

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, a anunţat luni că tratativele cu blocul conservator al cancelarului Angela Merkel privind formarea noului guvern vor începe săptămâna viitoare dacă congresul formaţiunii, ce se reuneşte ulterior în această săptămână, va da undă verde în această privinţă, transmite Reuters. ''Vom explora dacă şi cum este posibilă formarea unui guvern'', a declarat Schulz într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Conducerea SPD a recomandat începerea discuţiilor cu conservatorii, a spus fostul preşedinte al Parlamentului European, care a adăugat că decizia finală va fi luată în congres. Germania cunoaşte cea mai gravă criză politică din ultimele decenii după ce blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) nu a reuşit să ajungă la un acord cu liber-democraţii şi Verzii privind formarea unei coaliţii guvernamentale la Berlin.

Conservatorii şi social-democraţii au participat la 'marea coaliţie' după alegerile din septembrie 2013, dar SPD a anunţat că trece în opoziţie după rezultatele dezamăgitoare înregistrate la scrutinul parlamentar din toamna acestui an, cea mai gravă înfrângere electorală a sa din perioada postbelică. Unii membri ai conducerii SPD au sugerat chiar ca formaţiunea să accepte un guvern minoritar condus de Angela Merkel, ca un compromis pentru a se pune capăt crizei politice. În istoria postbelică, Germania a fost condusă doar în trei rânduri, pentru scurte perioade, de un guvern minoritar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.