Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație HALUCINANTĂ - Primăria Galați plătește 3 milioane de lei pentru un tunel INEXISTENT

b1.ro
cod penal judecata ciocanel

Primăria Galați trebuie să plătească aproape trei milioane de lei pentru un tunel care nu există. Decizia aparține Tribunalului Galați care a decis că instituția gălățeană a greșit când a renunțat la contractul privind realizarea tunelului la Dunăre. Decizia nu este definitivă.

Citește și: HARTA primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ - PNL obţine cele mai multe mandate, în ciuda loviturilor date de USR

Proiectul tunelului de la Galați a fost lansat în 2015 de fostul primar Marius Stan care a semnat un contract cu o companie americană. După ce Stan a pierdut alegerile din 2016, noua administrație a renunțat la proiect susținând că nu poate fi implementat, informează Mediafax.

În 2017, americanii au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Galați și, după numeroase termene ale procesului, au primit o decizie favorabilă. Tribunalul Galați a obligat Primăria Galați la plata unei despăgubiri de 2,6 milioane de lei și a unor penalități. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de municipalitatea gălățeană.

„Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 2.655.266, 67 lei, din care 2.339.442 lei c/v servicii şi 467.888,4 lei TVA, conform facturilor fiscale... Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a penalităților de întârziere în cuantumul contractual de 0,05 %/zi de întârziere aferente debitului de 2.655.266,67 lei, începând cu data de 25.04.2017 inclusiv şi până la plata efectivă a debitului”, scrie în decizia Tribunalului Galați.

Tunelul urma să lege orașul Galați de județul Tulcea printr-o legătură pe sub Dunăre de aproape doi kilometri lungime. Tunelul trebuia să fie conectat la rețeaua de drumuri naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.