Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie incredibilă în Statele Unite: Americanii nu mai au cu ce să-şi execute condamnaţii

sua inchisoare

Autorităţile din Statele Unite au ajuns într-o situaţie fără precedent. Nu mai au cu ce să îi execute pe condamnaţii care au primit pedeapsa cu moartea. Cum s-a ajuns la o asemenea criză? Cea mai mare companie farmaceutica din SUA, Pfizer, a inceput sa ia masuri astfel incat medicamentele produse de ea sa nu mai fie folosite in injectiile letale. "Ne opunem clar utilizarii produselor noastre in injectiile letale folosite pentru pedeapsa capitala", a transmis compania, conform BBC. Pfizer a mai transmis ca produsele sale sunt menite sa salveze vieti. In acest context, autoritatile americane sunt puse in situatia de a nu mai avea medicamente si substante pe care sa le foloseasca in cocteilul letal aplicat condamnatilor la moarte.

Citeşte şi: Verdictul în cazul morţii lui Ekeng: Mărturia medicului legist

In mod traditional, autoritatile americane se bazeaza pe o combinatie de medicamente care sa adoarma condamnatul si sa-l aduca in imposibilitatea de a mai respira, ducand in cele din urma la oprirea inimii. In urma cu doi ani, un condamnat din Oklahoma, Clayton Lockett, a murit in 43 de minute dupa ce i s-a administrat o combinatie de substante netestate pana atunci. La fel ca Pfizer au procedat deja 20 de companii farmaceutice din SUA si nu numai, asa ca autoritatile americane se confrunta cu o situatie dificila, anunţă ziare.com.

Conform unui anunt postat pe site-ul companiei Pfizer, sapte dintre medicamentele produse de aceasta pot fi cumparate doar cu conditia sa nu fie revandute penitenciarelor. "Pfizer realizeaza medicamentele doar pentru a imbunatati si salva vietile pacientilor", anunta compania. Organizatiile care lupta pentru drepturile omului militeaza de multa vreme ca medicamentele sa nu fie folosite pentru pedeapsa capitala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.