Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație neașteptată în SUA: Doi celebri senatori au votat împotriva ajutorului acordat Ucrainei

US Senate
Senatul SUA

Ambii senatori ai Floridei au votat împotriva unui proiect de lege de finanțare a guvernului federal până în septembrie, după ce senatorul Rick Scott a eșuat în efortul său la începutul zilei de a decupla ajutorul pentru Ucraina de pachetul mai mare de cheltuieli guvernamentale.

Senatul a votat cu 68 la 31 pentru a aproba un plan de cheltuieli de 1,5 trilioane de dolari pentru a finanța guvernul federal pentru restul anului fiscal curent, care durează până în septembrie. Pachetul includea aproximativ 14 miliarde de dolari în ajutor acordat Ucrainei menit să ofere asistență ţării europene, în timp ce aceasta rezistă unei invazii militare concertată de Rusia, relatează Miami Herald.

Legislația, care a fost adoptată de Parlament în seara precedentă cu sprijin bipartizan, a fost rezultatul lunilor de negocieri între democrați și republicani. Va preveni orice amenințare de SHUTDOWN guvernamental până în octombrie.

Dar Scott, președintele Comitetului Senatorial Republican Național, a susținut că legislația era plină de cheltuieli risipitoare pentru proiectele de casă ale parlamentarilor, potrivit blacknews.ro.

„Fierbe sângele în mine”, a declarat Scott, un fost guvernator al Floridei, într-o declarație joi seară.

Votul lui Scott îl pune în dezacord cu alți membri ai conducerii republicane din Senat, inclusiv liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, care a susținut proiectul de lege.

Senatorul Marco Rubio, care va fi reales anul acesta, s-a alăturat lui Scott pentru a se opune proiectului de lege. El a postat un videoclip pe Twitter joi seara în care își explică rațiunea. Rubio a spus că Congresul ar fi trebuit să acorde ajutor Ucrainei în urmă cu două săptămâni.

„Democrații de aici, care conduc Congresul au decis să țină ostatic acest ajutor de urgență, astfel încât să poată trece prin acest proiect de lege de mii și mii de pagini, care este plin de semne de destinație, care a îngropat în el programe noi de acord ecologic, care are o grămadă de alte priorități, inclusiv angajarea a 10.000 de agenți IRS”, a spus Rubio. „Și că nimeni nici măcar nu a avut ocazia să citească asta.”

Unul dintre proiectele de mediu mai mari finanțate prin proiect de lege se află în statul de origine al lui Rubio. Proiectul de lege alocă 350 de milioane de dolari pentru restaurarea zonei Everglades, care se adaugă celor 1,1 miliarde de dolari pe care administrația Biden a anunțat-o deja la începutul acestui an prin legea infrastructurii.

UNII REPUBLICANI DIN SENAT AU VOTAT PENTRU

Descrierea legislației de la cei doi republicani din Florida diferă puternic de evaluarea republicanului din Senat care a condus negocierile asupra proiectului de lege bipartizan, inclusiv a senatorului Richard Shelby din Alabama, care se retrage, şi care a subliniat avantajele proiectului de lege pentru republicani într-un moment în care democrații controlează Washingtonul.

„Acest pachet ne întărește bugetul de apărare cu 42 de miliarde de dolari, cu investiții serioase în modernizare și pregătire și crește finanțarea pentru securitatea frontierei. De asemenea, oferă asistență critică de urgență aliaților noștri ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia”, a spus Shelby. „În ceea ce privește non-apărarea, reduce cheltuielile risipitoare de miliarde de dolari propuse în bugetul președintelui. Acesta este un pachet bun și îl îndemn pe președinte să-l semneze în grabă.”

Luând atitudine împotriva cheltuielilor proiectului de lege, Scott și Rubio au trebuit, de asemenea, să voteze împotriva prevederilor populare ale proiectului de lege, inclusiv reautorizarea mult așteptată a Legii împotriva violenței împotriva femeilor, care oferă resurse pentru combaterea violenței domestice și a agresiunii sexuale, precum și a ajutorului spre Ucraina.

Val Demings, un democrat din Orlando care candidează pentru scaunul lui Rubio la Senat, l-a atacat vineri pe senator în legătură cu aceste două prevederi.

„Este rușinos că Marco Rubio a fost prea slab pentru a susține această legislație critică. În schimb, i-a pus pe șefii de partid și interesele speciale pe primul loc în timp ce a votat pentru a lăsa bărbații și femeile care luptă cu Putin în Ucraina fără ajutorul critic de care au nevoie și a votat împotriva finanțării pentru adăposturile pentru violență domestică, serviciile de locuințe și programele de prevenire a violului”, spune Demings, care a susținut proiectul de lege în Camera Reprezentanţilor.

Scott a încercat, fără succes, să decupleze ajutorul acordat Ucrainei de proiectul de lege principal și să forțeze un vot asupra unui proiect de lege independent al Ucrainei joi după-amiază, dar moțiunea sa a fost blocată de majoritatea democraților care au spus că va încetini și mai mult procesul.

„Desigur, nu totul în acest proiect de lege este îngrozitor. Susțin pe deplin acordarea de ajutor Ucrainei. Am luptat pentru a accelera acest ajutor toată săptămâna și m-am dus astăzi mai devreme, cerând un vot imediat asupra lui”, a spus Scott în declarație. „Chuck Schumer, fără inimă, le-a ordonat membrilor săi să blocheze un vot pentru acest ajutor extrem de important, astfel încât să-l poată ține ostatic”.

Senatorul Jon Tester, democrat al statului Montana, a criticat moțiunea lui Scott ca fiind cinică și necinstită în Senat, observând că parlamentul american a amânat deja pentru o săptămână și că votul asupra unui proiect de lege de sine stătător ar întârzia ajutorul până la întoarcerea ei în cealaltă Cameră legislativă.

„Camera Reprezentanţilor nu este în sesiune. Pentru a spune că vom trece asta și, până acum, vom trece direct la biroul președintelui, nu așa funcționează procesul”, spune senatorul Scott.

Tester a spus că proiectul de lege bugetar „a fost negociat în ultimul an de către democrați și republicani. Și acolo ne aflăm şi astăzi. Trebuie să trecem acest proiect de lege. Dacă ești îngrijorat de Ucraina, trebuie să adoptăm acest proiect de lege. Dacă sunteți îngrijorat să hrăniți oamenii înfometați din această țară, trebuie să adoptăm acest proiect de lege.”

Casa Albă a lăudat adoptarea proiectului de lege, care va fi semnat în curând de președintele Joe Biden.

„Cu aceste resurse, vom putea oferi un sprijin istoric poporului ucrainean în timp ce își apără țara și democrația, vom lansa o nouă inițiativă îndrăzneață pentru a conduce progrese fără precedent în vindecarea cancerului și a altor boli și să oferim sprijin suplimentar forțelor noastre de aplicare a legii, astfel încât ei ne pot proteja comunitățile”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, joi seară.

REPUBLICANII din FLORIDA DE SUD din Camera Reprezentanţilor AU VOTAT ‘DA’

Camera a adoptat proiectul de lege în seara precedentă printr-un vot bipartizan de 361 la 69. Reprezentanții republicani din Florida de Sud Mario Diaz-Balart, Maria Elvira Salazar și Carlos Gimenez s-au alăturat cu toții majorităţii democrate în susținerea măsurii.

În timp ce Scott și Rubio s-au înțepenit de cheltuielile alocate incluse în proiectul de lege, reprezentantul democrat Debbie Wasserman Schultz și-a prezentat propriile alocații ca o modalitate de a răspunde nevoilor districtului său, inclusiv 2 milioane de dolari pentru un program de formare a forței de muncă la Broward College și 3 milioane de dolari pentru a reconstrui un centru comunitar în Dania Beach printre fondurile federale pentru proiecte locale.

„Acest pachet de cheltuieli satisface atât de multe nevoi ale Floridei de Sud și va ajuta fiecare familie americană să progreseze, toate abordând realitățile securității naționale și schimbărilor climatice cu care se confruntă statul nostru global”, a spus Wasserman Schultz într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.