Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia a cerut ambasadei Rusiei la Bratislava să-şi reducă personalul cu 35 de persoane

Twitter
slovacia steag drapel

Slovacia a cerut ambasadei Rusiei la Bratislava să-şi reducă stafful cu 35 de persoane, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, invocând activităţi inacceptabile derulate de un alt diplomat rus, relatează Reuters.

Scopul deciziei este de "a stabili un număr maxim de deţinători de paşapoarte diplomatice şi de serviciu la această misiune", a afirmat Juraj Tomaga într-un comunicat.

Pe 14 martie, Slovacia a expulzat trei diplomaţi ruşi în urma unor informaţii primite de la serviciul de informaţii. Potrivit cotidianului Dennik N, poliţia a arestat alte trei persoane suspectate de spionaj în favoarea Rusiei, între care un angajat al Ministerului Apărării, un angajat al serviciilor secrete şi o persoană cu legături cu site-ul de ştiri false hlavnespravy.sk, blocat recent de autorităţile slovace, potrivit Agerpres.ro.

În replică, Rusia a anunţat luni expulzarea a trei diplomaţi slovaci.

Rusia a "decis să declare 'personae non gratae' trei diplomaţi ai ambasadei Slovaciei. Ei trebuie să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în 72 de ore", a indicat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Moscova "a protestat cu fermitate" pe lângă acesta şi împotriva "obstacolelor în activitatea misiunilor ruse în Slovacia şi a ameninţărilor la funcţionarea lor în deplină securitate", potrivit aceleiaşi surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.