Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia înăsprește controalele la frontiere

Twitter
slovacia steag drapel

La frontierele Slovaciei se fac de miercuri controale mai stricte, motivate de autorităţile de la Bratislava prin pericolul noilor tulpini de coronavirus care se transmit în Europa, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că oricine intră în ţară va trebui să stea în carantină 14 zile, iar unele puncte de trecere a frontierei, cu tranzit mai redus, au fost închise - către Polonia, chiar de luni.

"Noul regim la frontiere urmăreşte să împiedice propagarea noilor mutaţii ale coronavirusului", a declarat ministrul sănătăţii, Marek Krajci.

Citește și: VIDEO 18+ Imagini cu femeia care pică de la etajul 6 al unui bloc, pentru a scăpa din flăcări

Guvernul slovac a prevăzut excepţii pentru angajaţii transfrontalieri; şi aceştia trebuie însă să prezinte un test negativ la coronavirus, efectuat prin metoda PCR, cu maximum 72 de ore înainte.

Slovacia se confruntă cu una din cele mai ridicate rate ale mortalităţii legate de coronavirus din lume. În ultimele două săptămâni s-au confirmat 23 de decese la 100.000 de locuitori; conform bilanţurilor AFP, doar Portugalia are o situaţie mai grea.

De la începutul epidemiei, în Slovacia s-au înregistrat 111 de decese la 100.000 de locuitori, ţara fiind din acest punct de vedere pe locul 16 în lume şi 10 în Europa.

Stat membru al Uniunii Europene cu 5,4 milioane de locuitori, Slovacia are frontiere cu Austria, Cehia, Polonia, Ungaria şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.