Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia înregistrează cea mai mare creştere în 24 de ore a numărului de cazuri noi de COVID-19

Slovacia

Slovacia a înregistrat cea mai mare creştere a numărului zilnic de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus, totalul ajungând la aproape 1.000, a informat joi Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

În timp ce statele vecine din Europa centrală precum Republica Cehă şi Polonia au început să relaxeze restricţiile întrucât creşterea numărului de cazuri a scăzut sau s-a stabilizat, premierul slovac Igor Matovic a spus că ţara se va redeschide doar cu prudenţă.

Miercuri, Slovacia a înregistrat 114 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, totalul ajungând la 977, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Vârful a depăşit o creştere zilnică de 101 cazuri înregistrate pe 7 aprilie, când cel puţin 31 de cazuri au fost înregistrate în comunităţile marginalizate de romi, determinând statul să plaseze în carantină cinci aşezări din estul Slovaciei.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 41: Lumina din caracatiță!

Matovic, în funcţie din martie după ce partidul său anticorupţie OLANO a câştigat alegerile din februarie, a declarat marţi că va anunţa un plan de relaxare a restricţiilor lunea viitoare.

El a adăugat însă că relaxarea va fi decisă de experţii în sănătate, nu de politicieni, reducând la tăcere o serie de voci din propriul guvern care vor o redeschidere mai rapidă pentru a ajuta afacerile greu lovite.

Ţara cu 5,5 milioane de locuitori a înregistrat până acum opt decese în rândul celor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la declanşarea epidemiei pe 6 martie.

De atunci, Slovacia a pus capăt călătoriilor cu pasageri din străinătate, a închis şcolile şi cele mai multe magazine şi a interzis evenimentele culturale, religioase şi sportive, impunând de asemenea o perioadă de carantină de 14 zile pentru orice persoană revenită din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.