Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Slujba Sfântului Cuvios Simeon Noul Teolog' a fost publicată la Editura Institutului Biblic

„Slujba Sfântului Cuvios Simeon Noul Teolog” este disponibilă în Librăria Cărților Bisericești, alături de lucrarea cu titlul „Viața, Acatistul și Paraclisul Sfântului Simeon Noul Teolog”. Ambele apariții sunt publicate la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, în contextul Anului comemorativ 2022.

Textul slujbei și al paraclisului au fost aprobate de Sfântul Sinod la finalul anului trecut. Acestea au fost traduse din greacă de Arhim. Chiril Lovin de la Mănăstirea Antim, iar acatistul reproduce textul deja publicat în română, în anul 2015.

2022 a fost proclamat Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț în Patriarhia Română. Se împlinesc 1000 de ani de la moartea Sf. Simeon, scrie basilica.ro.

Sfântul Simeon Noul Teolog (949-1022) s-a născut într-o familie de înalt rang nobiliar din Constantinopol. A intrat în monahism din adolescență la Mănăstirea Studion. Cu toate că era pregătit pentru o carieră juridică, de tânăr a fost preocupat de taina cunoașterii lui Dumnezeu în rugăciune smerită, liniştită și neîncetată. La vârsta de 20 de ani a avut prima experiență duhovnicească a vederii luminii necreate. A fost numit în anul 979 egumen al Mănăstirii Sfântul Mamas, unde a reînnoit viaţa duhovnicească. În ultima parte a vieții a fost exilat aproape de Chrysopolis, în urma unor intrigi. Acolo a întemeiat un schit unde a trăit până la finalul vieții. Sfântul Simeon arată în scrierile sale importanţa vederii luminii necreate a slavei dumnezeieşti, ca lucrare a harului, a trezviei și a rugăciunii neîncetate în viața duhovnicească.

Lucrările pot fi achiziționate prin intermediul site-ului cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.