Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SMURD București - pesye 500.000 de intervenții în 9 ani de existență

smurd

Echipajele SMURD Bucureşti au participat la peste 527.000 de situaţii de urgenţă, iar mai bine de jumătate de milion de persoane au fost asistate medical în cei nouă ani de existenţă. 

"Raportat la anul de debut 2008, în anul 2016 numărul de intervenţii gestionate de echipajele SMURD în Bucureşti şi Ilfov a crescut cu peste 400%, iar echipajele specializate în acordarea primului ajutor medical constau în 40 echipaje de prim ajutor, şapte motociclete, şase autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, şase unităţi terapie intensivă mobilă, trei autospeciale pentru intervenţia la dezastre şi accidente colective", informează un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov transmis marţi AGERPRES.

Lovitură pentru IPS Teodosie: DNA cere arestul la domiciliu a Arhiepiscopului Tomisului


În scopul pregătirii personalului în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare, începând cu luna iulie 2007, în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov funcţionează Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă. Până în prezent, în cadrul centrului au fost pregătiţi peste 3.000 de cursanţi. 

"15 mai 2008 reprezintă debutul SMURD Bucureşti pe cale rutieră, moment în care intră în intervenţie primele 10 ambulanţe SMURD", se arată în comunicat. 

În prezent, activitatea SMURD la nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov este coordonată operativ de dispeceratul ISU "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov şi medical de cadre medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Departamentul UPU - SMURD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.