Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Snowden spune că i-ar plăcea mult să i se acorde azil în Franţa: 'Să primiţi pe cineva cum sunt eu nu înseamnă că atacaţi SUA'

edward snowden

Avertizorul american de integritate Edward Snowden, care a denunţat supravegherea în masă în Statele Unite şi a fost inculpat de spionaj în ţara sa, a declarat, într-un interviu pentru France Inter, că i-ar plăcea mult să i se acorde azil în Franţa. Snowden s-a orientat anterior către mai multe ţări pentru a obţine azil politic, scrie news.ro.

“Nu vrem ca Franţa să ajungă precum acele ţări care nu vă plac. Cel mai trist în această poveste este că singurul loc în care un avertizor american are posibilitatea de a vorbi nu este în vestul Europei, ci aici, în Rusia”, a spus Snowden în interviul care va fi difuzat luni şi din care au apărut extrase în presa franceză. “Am solicitat azil în Franţa în 2013, când preşedinte era Francois Hollande. Evident, mi-ar plăcea mult ca domnul Macron să îmi acorde dreptul la azil”, a adăugat el.

Edward Snowden a solicitat protecţie de la peste 20 de ţări, între care se numără Franţa şi Germania, însă a fost refuzat. “Este vorba de sistemul în care trăim. Nu este vreo ostilitate în a-i proteja pe avertizori. Să primiţi pe cineva cum sunt eu nu înseamnă că atacaţi SUA”, a afirmat Snowden.

Edward Snowden a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi Internetului. Acuzat de înaltă trădare de Statele Unite, unde este inculpat de spionaj şi furt de secrete de stat, avertizorul de integritate este un refugiat în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.