Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta Coreei de Nord, anunțată de consilierul lui Trump pe probleme de securitate națională

mcmaster

Consilierul lui Donald Trump pe probleme de securitate națională, Herbert McMaster, a declarat că în privința Coreei de Nord toate variantele sunt luate în calcul, după presupusul test cu rachetă încercat de regimul de la Phenian și aparent eșuat.

Vezi și: Mesaj 'cu substrat' al Danei Gârbovan: Primul care a denuntat nedreptatea procesului a fost un...

Vezi și: Dezvăluiri cutremurătoare: Țări UE, șantajate cu prețul medicamentelor pentru cancer

McMaster a adăugat că SUA lucrează cu aliații săi și cu cu autoritățile chineze pentru a găsi un set de soluții pentru a gestiona problema coreeană. Potrivit consilierului lui Trump, testul cu rachetă al Coreei de Nord se încadrează la categoria comportamentului provocator, destabilizator și amenințător. McMaster a numit regimul de la Phenian „ostil”.

Mai devreme, în cursul zilei de duminică, regimul de la Phenian ar fi lansat un proiectil neidentificat, dar testul ar fi eșuat. Potrivit autorităților din Coreea de Sud, încercarea de a lansa racheta a avut loc în apropierea portului Sinpo din estul Coreei de Nord. Racheta ar fi explodat aproape imediat după lansat, iar tipul acesteia nu a fost încă stabilit.

Testul cu rachetă al regimului de la Phenian a fost anticipat în ultima săptămână de experți. Perioada în care Coreea de Nord celebrează nașterea președintelui fondator este una care coincide de obicei cu asemenea teste.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord a declarat că testul nu a fost anunțat oficial pentru că dreptul suveran al Phenianului să desfășoare asemenea operațiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.