Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sobolewski (BVB): România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute

BVB

România se află pe radarul investitorilor pentru că oferă un nivel de creștere și stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplat cu dinamism și creativitate, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București (BVB), susținând că țara a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și "s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea sa".

'România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea sa și să reziste condițiilor dificile. România se află pe radarul investitorilor pentru că oferă un nivel de creștere și stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplat cu dinamism și creativitate — devine un loc mai prietenos pentru afaceri. Acum antreprenorii cu ambiții naționale sau regionale văd bursa de valori ca un mediu natural pentru afaceri', a spus Sobolewski, conform unui comunicat de presă remis, vineri, Agerpres. Valoarea de piață a companiilor românești listate la Bursa de Valori București (BVB) a depășit 20 miliarde de euro în aceasta săptămână, după listarea DIGI Communications (DIGI).

La rândul său, Lucian Anghel, președintele BVB, susține că datele macroeconomice, nivelul dividendelor și creșterea prețului acțiunilor sunt argumente puternice pentru ca România să fie cea mai bună destinație unde banii pot produce valoare adaugată, iar asta îi convinge chiar și pe cei mai sceptici investitori să își plaseze banii pe piața locală de capital. 'La aceasta valoare, capitalizarea companiilor românești listate la BVB este de circa 12% din PIB-ul României', a spus Anghel.

În această săptămână s-au înregistrat noi maxime din 2017 în ceea ce privește acțiunile listate pe piața reglementată a BVB, astfel că BET a ajuns la 8.460 de puncte și BET-TR 10.633 de puncte ajung la maximele acestui an (15 mai). Conform BVB, peste 8.800 de tranzacții au fost realizate într-o singură zi, cele mai multe de până acum din acest an (16 mai). Acțiunile DIGI au fost cele mai tranzacționate într-o singura zi, din ultimii 3 ani și jumatate, cu 3.270 de tranzacții (16 mai), valoarea zilnică a tranzacțiilor a atins cel mai mare nivel din acest an, de 37 milioane de euro (17 mai).

BRD, emitent inclus în BET, a înregistrat cea mai mare valoare a tranzacțiilor în ședința de joi (18 mai). De asemenea, alte companii incluse în indicele BET, cum ar fi Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP) și OMV Petrom (SNP), au avut tranzacții semnificative pe parcursul acestei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.