Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoc în Marele Circ: Malaysia renunţă la Marele Premiu de Formula 1

formula 1

Marele Premiu al Malaysiei va dispărea din calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 începând cu sezonul 2018. Anunțul a fost făcut chiar de către Nazri Abdul Aziz, ministrul turismului și culturii din țara din sud-estul Asiei. ”Nu va mai exista din 2018. Pe termen lung, este probabil decizia corectă, pentru că devenise multe prea costisitor și nu mai are deloc atractiv”, a declarat ministrul turismului și culturii din Malaysia, conform Reuters.

Marele Premiu al Malaysiei a pătruns în Formula 1, pentru prima dată, în 1999 și s-a desfășurat fără întrerupere pe circuitul Sepang, din apropierea Aeroportului Internațional de la Kuala Lumpur. Organizatorii au decis să nu înnoiască înțelegerea din cauza scăderii încasărilor obținute din vânzarea biletelor, dar și din cauza scăderii audienței TV. Marele Premiu al Malaysiei a fost sponzorizat de fiecare dată de către Petronas, o mare companie autohtonă (sponsor principal și al echipei Mercedes), care a fost afectată recent de fluctuațiile prețurilor petrolului.

De cele mai multe ori, cursa de la Sepang s-a desfășurat la începutul sezonului, fiind programată, de regulă, în a doua etapă, după Marele Premiu al Australiei. În 2016, aceasta a fost mutată în a doua parte a calendarului, fiind programată din nou toamna, așa cum s-a întâmplat și la precedentele două ediții. În 2000, Marele Premiu al Malaysiei a avut loc chiar în ultima etapă, iar victoria i-a revenit campionului mondial Michael Schumacher. Anul viitor, ultima cursă de la Sepang va avea loc pe 17 septembrie, în a 15-a etapă. În 2016, cursa a fost câștigată de către australianul Daniel Ricciardo. Cele mai multe victorii pe circuitul de la Sepang au fost obținute de către Sebastian Vettel (2010, 2011, 2013 și 2015), iar cel mai de succes constructor a fost Ferrari, care a câștigat în 1999 (Eddie Irvine), 2000, 2001, 2004 (Michael Schumacher), 2008 (Kimi Raikkonen), 2012 (Fernando Alonso), 2015 (Sebastian Vettel).

Cursa din Malaysia ar putea să nu fie singura care iese din calendar. Baronul Formulei 1, Bernie Ecclestone nu vede cu ochi buni viitorul sportului din sud-estul Asiei și a anunțat că și cei din Singapore nu mai doresc să organizeze un mare premiu în țara lor. ”Dintr-o dată, Singapore nu mai e doar un aeroport de unde să zbori de undeva sau spre un alt loc. Acum, ei cred că și-au atins obiectivele și nu mai vor un mare premiu”, a spus Bernie Ecclestone. Și cazul cursei din Singapore, contractul cu F1 expiră în 2017. Micuța țară asiatică a pătruns în Formula 1 în 2008, conform Digisport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.