Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialistul Arauz şi conservatorul Lasso se luptă în a doilea tur de scrutin pentru președinția Ecuadorului

Operation World
Ecuador

Socialistul Andres Arauz, protejat al ex-preşedintelui Rafael Correa, şi conservatorul Guillermo Lasso se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale programat pentru 11 aprilie în Ecuador, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE) în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează duminică France Presse, potrivit Agerpres.

Tânărul economist Andres Arauz, în vârstă de 36 de ani, s-a plasat în frunte în primul tur cu 32,72% din voturi faţă de 19,74% pentru fostul bancher de dreapta Guillermo Lasso, în vârstă de 65 de ani, şi 19,39% pentru liderul indigen de stânga Yaku Perez, 51 de ani, potrivit rezultatelor definitive ale scrutinului din 7 februarie, anunţate de secretarul CNE Santiago Vallejo.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

Aceste rezultate au fost aprobate de patru dintre cei cinci membri ai CNE prezenţi la finalul unei sesiuni iniţiate sâmbătă dimineaţă şi care s-a încheiat noaptea târziu.

Câştigătorul celui de-al doilea tur îi va succeda preşedintelui în exerciţiu Lenin Moreno, fost aliat al preşedintelui Correa (2007-2017), care nu a candidat la realegere şi îşi va încheia mandatul de patru ani pe 24 mai.

Avocatul ecologist Yaku Perez a denunţat o fraudă în favoarea adversarului său de dreapta care l-a devansat pentru locul al doilea şi a solicitat fără succes CNE o nouă numărare a voturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.