Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societe Generale continuă vânzările de active în Africa

societe generale

Societe Generale continuă vânzările de active în Africa

Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a anunţat joi vânzarea a două subsidiare din Africa, Societe Generale Burkina Faso şi Banco Societe Generale Mozambic, către Vista Group, transmite Reuters, conform Agerpres.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii. SocGen va rămâne în 10 ţări africane după finalizarea vânzărilor.

Decizia vine după vânzările anunţate deja ale altor patru afaceri din Africa, în Congo Brazzaville, Guineea Ecuatorială, Mauritania şi Ciad.

De asemenea, revizuirea strategică a participaţiei de 52,34% la Union Internationale de Banques (UIB) din Tunisia este în derulare, a precizat un purtător de cuvânt al băncii franceze.

Luna trecută, Societe Generale a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări, graţie performanţelor solide ale diviziei de investiţii care au contracarat rezultatele slabe ale diviziei de retail din Franţa.

În perioada iulie-septembrie 2023, Societe Generale a realizat un profit net de 295 milioane de euro, peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 168 milioane de euro. Însă, în raport cu trimestrul al treilea al anului trecut, profitul Societe Generale a scăzut cu 80% după ce grupul a decis să deprecieze valoarea anumitor activităţi. De asemenea, veniturile grupului au scăzut şi ele cu 6,2% în ritm anual până la 6,2 miliarde de euro, sub estimările analiştilor.

Aceste rezultate ar putea pune noi presiuni asupra directorului general Slawomir Krupa, care în cele şase luni care au trecut de la numirea sa în postul de director general nu a reuşit să îmbunătăţească preţul la care se tranzacţionează acţiunile Societe Generale.

În luna septembrie, Krupa a dezvăluit un plan strategic care dă prioritate consolidării capitalului faţă de creşterea veniturilor, profitabilităţii şi recompensele către acţionari. Însă, obiectivele pe care şi le-a propus Krupa, printre care şi o creştere anuală a veniturilor de 0% până la 2% în 2026, au fost considerate dezamăgitoare de investitori, astfel încât cotaţia acţiunilor Societe Generale a scăzut cu peste 10% într-o singură zi.

Pentru a reface capitalul, noul director general intenţionează să taie costurile şi să îmbunătăţească eficienţa.

De asemenea, Societe Generale a vândut patru divizii din Africa şi a plasat sub revizuire o a cincea divizie din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.