Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociologul Marius Pieleanu anticipează surprize mari la europarlamentare: 'Mulţi nu se aşteaptă' (VIDEO)

Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu afirmă, într-un interviu de la centrul de colectare a datelor pentru exit-poll-ul CURS-Avangarde, că vor existe surprize mari la închiderea urnelor, în condiţiile unei mobilizări mari la vot.

Reporter: - Cum vedeţi situaţia surprinzătoare a prezenţei la vot până la această oră?

Marius Pieleanu: - Noi am anticipat prezenţa mare la vot, de asta ne-am şi mobilizat atât de bine. Lucrurile merg, tehnic vorbind, aşa cum ne aşteptam. Nu sunt evenimente deosebite. Sigur că anticipăm câteva surprize la final de zi, la ora 21, când vom prezenta primele rezultate exit-poll, parţiale, de la ora 19. Deocamdată lucrurile sunt în grafic, din punctul nostru de vedere. Să sperăm că românii vor dori cât mai mulţi să-şi exprime o intenţie de vot, că până la urmă legitimitatea fiecărui partid depinde de cât de multe voturi a strâns în ziua alegerilor, asta e realitatea democraţiei.

Reporter: - Evident că nu puteţi oferi cifre din exit-poll, însă vă surpride ceva din ce se vede până acum?

Marius Pieleanu: - Sunt câteva surprize, pe care noi le-am anticipat, aşa cum spunem. Să vedem dacă se va păstra ierarhia, dacă ierarhia va fi pe procentele prezentate de sondajele preelectorale. Dar întotdeauna noi ştim, cei care facem exit-poll-uri, că ziua votului poate oferi surprize. Azi vor fi surprize la care mulţi nu se aşteaptă.

Reporter: - Ce anume i-a mobilizat pe români la vot într-un număr atât de mare?

Marius Pieleanu: - Probabil dorinţa de a fi mai aproape de actul de guvernare al fiecăruia dintre ei, temele care au fost discutate în ultimii ani şi care au creat emoţie publică. Avem date în privinţa asta. Cristalizarea opţiunilor nu s-a realizat în ultimele zile de campanie, ci de-a lungul ultimelor luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.