Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoigu explodează după atacurile ruse asupra Ucrainei: SUA vor să provoace alte ţări la o confruntare militară cu Rusia şi China

cdnvideo.ru
Serghei Șoigu

După ce loviturile cu rachete ruseşti au ucis în noaptea de joi spre vineri cel puţin cinci persoane în Ucraina, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina confirmă scopul Washingtonului şi al aliaţilor săi de a provoca alte ţări la o confruntare militară cu Moscova şi Beijing, potrivit agenţiei TASS. Apropiatul lui Putin a afirmat că adevăratul obiectiv al SUA în conflictul din Ucraina este de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, de a ameninţa China şi de a-şi menţine o poziţie de monopol în lume. "Astăzi, Washingtonul şi complicii lor îşi pun în aplicare planul strategic de a provoca alte ţări în confruntare militară cu state care nu le convin, în primul rând Rusia şi China.

Șoigu spune că scopul conflictului din Ucraina e ca Rusia să fie învinsă strategic

Conflictul din Ucraina este o demonstraţie clară a acestei politici criminale. Adevăratul său scop este de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, de a ameninţa China şi de a-şi menţine poziţia de monopol în lume", a declarat Serghei Şoigu la o reuniune a miniştrilor apărării din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care se desfăşoară la New Delhi. El a spus că peste 5 miliarde de dolari au fost cheltuite în acest scop, pentru a finanţa lovitura de stat anticonstituţională din 2014 (mişcarea Euromaidan, care l-a alungat de la putere pe preşedintele ucrainean prorus de atunci Viktor Ianukovici - n.r.), ceea ce a dus la formarea unui regim naţionalist ostil, rusofob, care "s-a grăbit să rezolve cu zel problema rusă din Ucraina".

"Având în vedere refuzul Kievului de a pune în aplicare acordurile de la Minsk şi ameninţarea reală la adresa locuitorilor din Donbas, am decis o operaţiune militară specială", le-a explicat Şoigu colegilor săi din organizaţia care se vrea o contrapondere la UE şi NATO şi care reuneşte state din zona eurasiatică. La reuniunea de la New Delhi participă miniştrii apărării din China, India, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Pakistan şi Uzbekistan, precum şi şefii departamentelor militare din Belarus şi Iran, în calitate de state observatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.