Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații lui Tăriceanu joacă tare în Guvern: Ludovic Orban, împins să dea ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Liderul organizatiei de tineret ALDE, Claudiu Daniel Catană, secretar de stat la Ministerul Tineretului, a transmis marți Guvernului Ludovic Orban că trebuie să adopte cât mai repede OUG pentru trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, spune secretarul de stat din partea ALDE.

Vezi si: SURSE De ce nu-l sacrifică PNL pe Ludovic Orban: planul spectaculos pregătit de liberali în Parlament .

„Dacă alegerile locale s-ar desfășura în două tururi de scrutin, întregul proces ar fi mai democratic și ar conferi primarilor o legitimitate mult mai mare. Ar fi o șansă pentru alegerea celor mai buni, nu a celor obișnuiți să câștige folosindu-se din plin de mecanismele oferite de actuala lege.

Alegerile locale nu trebuie să fie despre bătălii politicianiste, nu jocurile de culise trebuie să ajungă în prim-plan în campania electorală. Alegerile locale trebuie să fie despre oameni, despre problemele comunităților și rezolvarea lor, despre proiecte de succes ale administrației publice. Toți candidații trebuie să aibă o bună carte de vizită profesională, experiență, să fie oameni de valoare pe care comunitățile să se poată sprijini.

Este clar că formula adoptării cât mai rapide a unei OUG pentru două tururi de scrutin e cea mai potrivită. Cu cât mai repede, cu atât mai bine! S-ar găsi astfel inclusiv resursele de timp necesare pentru aplicarea unor riguroase criterii de selecție și desemnarea candidaților capabili să genereze valoare, să își asume responsabilități și să propună soluții viabile pentru comunități.

Cu alte cuvinte, fără incompetenți în funcții publice!”, a scris Catană pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.