Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații ucraineni recunosc superioritatea forțelor ruse în numărul de oameni, tancuri și artilerie

atlanticcouncil.org
razboi

Soldații ucraineni care luptă în contraofensivă au declarat pentru The Guardian că sunt recunoscători pentru sprijinul națiunilor occidentale, dar au subliniat că ajutorul extern nu este suficient pentru a-i învinge pe ruși.

„Armata rusă are un avantaj în ceea ce privește numărul de oameni, tancuri și artilerie", a spus un soldat ucrainean. Potrivit acestuia, decalajul între resursele ucrainene și cele ruse nu mai este la fel de mare ca la începutul războiului, totuși este nevoie de mai mult.

„Vrem mai multe echipamente grele, pentru a face o operațiune ofensivă de succes. Avem nevoie de un avantaj în tancurile grele – nu doar cele ușoare – și în artilerie”, a continuat soldatul, potrivit căruia rușii au avut mult timp la dispoziție pentru a-și pregăti apărarea și au construit cele mai extinse fortificații văzute de el.

„Percepția mea este că sprijinul din partea Occidentului este prea puțin, prea târziu. Reacționează la realitățile de ieri și nu la cele de astăzi”, a mai spus luptătorul ucrainean.

Acesta a menționat că ucrainenii au nevoie de „înfrângerea completă a Rusiei” astfel încât invazia „să nu se repete în 10-15 ani”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.