Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitările pentru magazine online și pentru marketing digital au explodat în a doua jumătate a anului, cu o creștere a cererilor de peste 60%

online shopping

Solicitările pentru magazine online și pentru marketing digital au explodat în a doua jumătate a anului, cu o creștere a cererilor de peste 60% în ultimele trei luni, în contextul pandemiei de COVID-19, anunță MEDIAFAX.

Solicitările pentru magazine online și pentru marketing digital au explodat în a doua jumătate a anului, cu o creștere a cererilor de peste 60%. Dacă în 2019, 85% din companiile mici și mijlocii nu investeau deloc sau investeau foarte puțin comparativ cu necesarul în strategiile de marketing online, în prezent, ponderea celor care nu alocă un buget pentru acest scop a ajuns la 20%.

Dacă până acum, trecerea și promovarea în online erau doar unele dintre pârghiile unei afaceri pentru vizibilitate, comunicare și vânzare, în contextul pandemiei de COVID-19, aceste activități au devenit o adaptare necesară pentru orice afacere care vrea să supraviețuiască.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

O analiză a unei companii de profil, cu activitate în România și Marea Britanie, arată faptul că bugetele de marketing digital au crescut, în unele situații, cu 40% pentru publicitate pe Google - Google Ads - și cu 37% pentru cea pe Facebook.

„Nu facem referire aici doar la companiile mari, ci și la cele mici și chiar start up-uri, care ajung să investească în serviciile unei agenții de marketing digital minimum 500 de euro pe lună. Sigur că în marile companii, branduri puternice, bugetele alocate depășesc cu mult suma menționată”, susţine Cristian Pache, coordonator al unei agenții de dezvoltare web.

Potrivit IAB, asociația industriei de marketing și publicitate online din România, piața de digital, cu toate canalele aferente, depășeste 80 de milioane de euro, comparativ cu 2019, atunci când discutam despre 55 de milioane de euro, cifră care plasează România în top 10 la nivelul Uniunii Europene.

„În viitor, unul dintre trenduri este cel audio digital, podcasturile și add-audio. Zona de aplicații mobile va fi un must have, acolo unde o aplicație este utilă unei afaceri. Oamenii se uită mai atent la branduri, la valorile lor, la modul în care acestea comunică și interacționează cu ei. Consumatorii au învățat faptul că imaginea nu e totul, dacă nu e susținută de calitate și autenticitate. Sigur, toate acestea trebuie realizate de profesioniști”, mai arată Pache.

Potrivit analizei realizate pe aproape o sută de proiecte, bugetul pentru strategia de marketing și promovare ar trebui să reprezinte 15-20% din cifra de afaceri, spun specialiștii. Acesta conține şi un pachet de servicii web competitive, care oferă clientului un avantaj în nișa lui.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

„Un website de calitate costă mai mult, este securizat, nepermițând atacatorilor să ajungă la baza de date sau să corupă website-ul. De asemenea, este optimizat pentru Google, pentru a face mai simplă apariția în prima pagină de rezultate și este creat pentru orice dispozitiv. Astfel, poate fi accesat de pe telefoane mobile și tablete. În plus, este creat cu tehnologii noi, ceea ce înseamnă că nu trebuie actualizat în următorii ani”, conchide Cristian Pache.

Un pachet de acest tip ajunge să coste şi o mie de euro. În funcție de nișă, o astfel de investiţie poate dubla sau chiar tripla cifra de afaceri, de la un an la altul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.