Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solidaritatea pe bani mulți cu ucrainenii a fost afacerea anului în imobiliare: programul 50/20, aur pentru filantropii pe interes

Politico
refugiati ucraina

Cazarea ucrainenilor fugiți de război a fost afacerea anului în imobiliarele din România. Proprietarii de apartamente au scăpat de grija găsirii unui chiaș și au primit bani direct de la stat. În cadrul programului pentru susținerea ucrainenilor care fug de război se acordă 50 de lei pe zi pentru cazare și 20 de lei pe zi pentru masă, totul decontat de la stat, în fiecare lună. Românii nu s-au sfiit să profite din plin de afacerea super bănoasă, așa că inclusiv pe Facebook s-au creat grupuri speciale unde se postează anunțuri de închiriere de tip OLX. Iar banii curg, căci pentru un apartament cu două camere, unde pot fi cazați trei oameni suma lunară care vine de la stat e de 4.500 de lei, asta în condițiile în care nici în marile orașe un astfel de apartament nu trece de suma de 350 de euro pe lună.

Pe final de an, filantropii români au intrat într-o mică isterie, căci statul nu a virat banii, așa că mulți din ei s-au plâns direct în grupurile de Facebook. Și profitorii și-au făcut rapid loc pe grupurile de Facebook acolo unde postează anunțuri umanitare. Exasperați, românii îi ceartă pentru că cer ajutor de pe conturi noi, acuzând că vor să facă bani din necazurile altora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.