Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția PSD în fieful distrus de DNA

psd

PSD ar fi decis sa nu dea primaria Pitestiului pe mana altcuiva pana cand Tudor Pendiuc, primar fara intrerupere din 1992, nu-si va rezolva necazurile cu DNA.

Presa locala sustine ca nu se vor organiza alegeri si ca se va merge pe o varianta de interimat, probabil un viceprimar PSD, care sa conduca primaria pana la alegerile locale din 2016.

Motivele PSD-ului ar fi:

1. Nu au inca un candidat de talia lui Pendiuc

2. „Grupările” din cadrul PSD s-ar fi convins că varianta aleasă pentru Consiliul Județean, dupa iesirea din schema a lui Constantin Nicolescu (tot pentru probleme cu justitia) nu a fost neapărat cea mai bună soluție și nu ar mai dori acum să repete greșeala.

Pendiuc este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. Potrivit procurorilor DNA, societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziţionate de Consiliul Local. Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei). Cele două firme erau obligate să deţină în proprietate autobuzele, însă acestea au fost achiziţionate în leasing, cu puţin timp înainte de încheierea contractului. Mai mult, achitarea ratelor de leasing pentru aceste autobuze s-a făcut din încasările provenite ca urmare a contractului de asociere cu societatea de transport public local.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.