Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția lui ”Dorel” al lui Dâncu: stropim acoperișul cu apă

DancuGuvern

Știți clipurile acelea în care ni se spune să  nu facem improvizații acasă? Să nu cârpim prizele, cablurile, racordurile la gaze? În care apare un ”Dorel” cunoscător care are replica finală: ”Las' că știu eu ce fac”? Ăla e Vasile Dâncu de la Cluj.

Povestea Arenei Naționale capătă accente comico-dramatice. Soluția cu care ne amenința Ministrul Dezvoltării într-o declarație aiuritoare, în care îl beștelea pe primarul interimar al Capitalei pentru a încăpățânarea de a respecta legea, a ieșit la iveală.

În fond, Vasile Dâncu spune ce știam deja de la Sava. Acoperișul Arenei Naționale nu poate primi de la instituțiile în subordinea Ministerului Dezvoltării decât un agrement de clasă C, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu poate da avizul pentru risc de incendiu decât pentru un agrement de clasă B. Riscul la C este mai mare decât riscul la B.

Dar iată ce le transmite ”expertul” lui Dâncu celor de la ISU: ”Înaintea manifestării sportive sau în timpul acesteia membrana va putea fi udată în  totalitate, anulând posibilitatea arderii acesteia”. Mai pe înțelesul tuturor: expertul român zice că acoperișul e, într-adevăr, dintr-un material cu risc mai mare de aprindere (clasă C), dar, dacă îl udăm puțin, el nu se va mai aprinde. Legea spune însă că ISU nu poate da aviz decât pentru un acoperiș de clasă B. Dâncu își însușește raportul expertului și-i cere lui Sava să deschidă stadionul ”că-l cârpim noi cumva” ( Nu fi, domnule Sava, monument al legalității).

Noroc că mai există o expertiză din Italia, care spune că acoperișul este de clasă B, nu C, cum zice ”Dorel”, cel care propune să-l stropim nițel ca să-l facem de clasă B. Dar această expertiză nouă, depusă pe 4 martie 2016 va fi luată în discuția Ministerului Dezvoltării abia pe 14 martie 2016. Laboratorul de expertiză din România nu este acreditat la nivelul standardelor UE, cel din Italia este.

Rămâne de văzut ce va decide ”Dorelul” din curtea lui Dâncu. O va ține pe a lui că acoperișul e de clasă C, dar udat cu puțină apă devine de clasă B sau admite că ce zic italienii e corect: adică acoperișul este de clasă B?

Dincolo de asta, e înfiorător cum la nivel statului român poți vedea atâta amatorism și improvizație. Le cerem concetățenilor noștri să fie responsabili, să cheme instalatorul dacă vor să-și racordeze aragazul la conducta de gaze, să nu mai improvizeze la instalațiile electrice, dar ditamai Ministerul Dezvoltării își asumă raportul unui expert care zice: ”da, acoperișul ăsta e cam inflamabil, dar faceți-i un duș cu sprinklere”.

Și se așteaptă ca, pe baza acestei expertize, cei de la IGSU să de aviz pentru risc de incendii, când legea spunea că un asemenea aviz nu poate fi dat decât pentru materiale de clasă B? Sau poate ministrul Dâncu nu se aștepta ca IGSU să dea un asemenea aviz, dar spera ca primarul interimar al Capitalei să deschidă Arena Națională, în baza recomandărilor făcute de ”Dorel”?

Dacă ministerul lui Dâncu nu va recunoaște expertiza italienilor, cea care permite fără niciun fel de improvizație suplimentară deschiderea arenei, atunci singura soluție găsită de bietul Sava pentru a deschide stadionul la amicalul cu Spania este să dea acoperișul jos. Dar asta ne-ar recomanda cu siguranță ca țara ”doreilor” neputincioși care se învârt în jurul cozii. Va merge Ministrul Dezvoltării până acolo încât să lase să fie dat jos un acoperiș considerat bun la incendii de un laborator din Italia? Dacă da, atunci suntem vai de capul nostru!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.